Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El director general de Cooperació al Desenvolupament visita el Senegal en el context d'elaboració de l'Estratègia País Prioritari

El director general de Cooperació al Desenvolupament, Carles Llorens, es va desplaçar al país per conèixer els projectes en curs i participar en l’elaboració de l’Estratègia País Prioritari de Senegal, un document estratègic que marca les principals línies d’actuació en els països considerats prioritaris pel Govern.
El director general rebent les explicacions dels representants de les contraparts senegaleses.

Carles Llorens es va reunir amb diferents actors implicats en el desenvolupament del país, com organitzacions catalanes i senegaleses, que van aportar el seu punt de vista sobre quines han de ser les prioritats de la cooperació catalana al Senegal. Aquesta visió sobre terreny es complementa amb una sessió de treball que es farà a Catalunya amb ONG catalanes el 18 de novembre per acabar de tenir una visió àmplia de quina ha de ser l’orientació definitiva de l’estratègia.
 
Durant la seva estada es va reunir amb el director general de la Cooperació Descentralitzada del Ministeri de la Descentralització, Mamadou Dior Diaw, així com amb el secretari executiu del Programa Nacional de Desenvolupament Local, Samba Gueye. Aquest programa dóna suport directe a les agències de desenvolupament dels Consells Regionals, organismes administratius descentralitzats del país.
 
Precisament, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha estat treballant conjuntament amb la regió administrativa de Kolda (Casamance) i per aquest motiu també es va trobar amb Alassane Saidou Sow, director de l’Agència Regional de Desenvolupament de Kolda (ARD-K) i Fabouly Gaye, president del Consell Regional de Kolda.
 
El director va comprovar  l’execució de diferents projectes finançats per l’Agència els darrers anys.
 • Al municipi de Pata, el projecte amb l’ARD-K i la Federació de Productors Hortícoles de Sofinama/Jamara. En aquesta actuació es promou el cultiu de plàtan com a principal producció, però també s’afavoreix la diversificació a través d’altres fruites i hortalisses com el pebrot picant, l’albergínia africana, les síndries o el gombo. Al mateix municipi va conèixer de primera mà un projecte de ràdio comunitària, que ha estat equipada i el seu personal format gràcies a un acord marc signat amb l’Institut PANOS Afrique de l’Ouest.
 • A la mateixa regió de Kolda, un projecte de l’entitat catalana Fundació Guné, que ha donat suport a 10 grups de dones els darrers tres anys per accedir a crèdits bancaris i engegar activitats productives. Les dones han estat formades en diferents capacitats de salut pública i educatives, inclosa una alfabetització funcional, a través dels Centres d’Alfabetització Local, que s’han creat en més de 30 pobles de la regió de Kolda. L’objectiu final és que les dones s’organitzin en col·lectivitats i que sàpiguin gestionar els seus propis recursos, en puguin generar de propis i aconseguir finançament extern a través de crèdits assequibles.

 

Visita a Gàmbia
El director va viatjar també a Gàmbia, on hi ha diferents projectes desenvolupats des de la cooperació municipal catalana a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. A Catalunya hi ha grans comunitats de nouvinguts, tant de senegalesos com de gambians. 
 


Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Responsable premsa
  Dolors Aixalà