Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els periodistes de Lleida han assistit a una sessió de formació en diversitat religiosa

Un total de 15 periodistes de la demarcació de Lleida han participat avui 3 de desembre a una sessió formativa sobre diversitat religiosa , organitzada conjuntament per la Direcció General d’Afers Religiosos (DGAR) i la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb la col·laboració de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, de l'Ajuntament de Lleida.

La sessió formativa, titulada Diversitat religiosa a Catalunya i mitjans de comunicació, ha estat programada per la DGAR específicament per a periodistes professionals del sector informatiu. Ha tingut lloc al Centre Cívic del Centre Històric. El president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes, Rafa Gimena, i la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, Maria Rosa Ball, han inaugurat el seminari juntament amb el director dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals, Jordi Curcó, i la responsable de Formació de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Rosa M. López.
 
Durant la benvinguda, Gimena i Ball han coincidit a destacar que amb aquesta sessió formativa s’ha assolit el compromís adquirit per ambdues entitats de programar un curs específic sobre diversitat religiosa per als professionals de la comunicació de Lleida.
 
Els assistents han pogut conèixer les característiques principals de les diferents confessions religioses presents avui a Catalunya, alhora que han debatut sobre qüestions rellevants a partir d’exemples concrets de noticies en diferents canals informatius.  Els assistents han valorat positivament l’experiència participativa, sobretot tenint en compte la rica pluralitat d’entitats i col·lectius de diferents confessions o tradicions religioses presents al país i particularment a les comarques lleidatanes, i perquè cada cop és més habitual tractar temàtiques vinculades al fet religiós.
 
La sessió, que ha tingut una durada de quatre hores, ha proporcionat coneixements sobre els indicadors principals de la pluralitat religiosa i el nombre de centres de culte a Catalunya, a més de la normativa que garanteix la llibertat religiosa.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Enric Vendrell
 • Responsable premsa
  Joan Gómez Segalà