Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

IV Memorial Cassià Just, elogi de l'ecumenisme

El guardó d'enguany és obra del pintor barceloní Perico Pastor

El pintor Perico Pastor

El guardó pel Memorial Cassià Just 2014 és una aquarel·la, obra del dibuixant, il·lustrador i pintor Perico Pastor (La Seu d’Urgell, 1953). La composició, de caràcter figuratiu, ha esdevingut un elogi de l’ecumenisme en saber-se que el premi correspon enguany a la comunitat de Taizé. Aquest guardó serà lliurat a l’Auditori del Palau de la Generalita,t el pròxim 3 de desembre, a les 19 hores, en un acte institucional que presidirà la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega.
 
Perico Pastor valora molt positivament la iniciativa d’aquest Memorial i ha trobat emocionant l’encàrrec que li va fer el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell. “Ha estat un honor i un plaer donar cos a un encàrrec fàcil de materialitzar, molt natural”, ha explicat, “perquè vaig optar per una estètica que fugís d’estereotips, subratllant coses en comú en comptes de diferències, d’acord amb la diversitat religiosa del país".
 
L’artista s’ha inspirat en la personalitat i la intencionalitat del Memorial Cassià Just per reproduir unes figures humanes indefinides i genèriques que ben bé podrien constituir una representació de l’ecumenisme, precisament un dels valors que inspiren la pròpia comunitat monàstica de Taizé. “Fa molts anys que conec la comunitat de Taizé i espero que els germans se sentin al·ludits per aquesta imatge”, ha afegit.
 
L’artista barceloní es declara ateu, però “no cal ser creient, puntualitza, per tenir en compte el caràcter i els objectius del Memorial Cassià Just”. La seva vinculació amb el món religiós arrenca l’any 2007, quan va rebre l’encàrrec de Mossèn Armand Puig, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya i d’Agustí Bonet, d’il·lustrar la Bíblia per a l’Enciclopèdia Catalana. En va fer 1.000 de les 1.500 il·lustracions d’aquella edició.  Posteriorment es va encarregar també d’Il·lustrar altres dues edicions de biblies interconfessionals. Enguany ha estat també l’autor del cartell de la Passió d’Olesa de Montserrat.
 
Perico Pastor, que va estudiar a Barcelona, resideix alternativament als Estats Units i a Barcelona, on va fer la primera exposició individual el 1985. Ha publicat il·lustracions a publicacions internacionals com ara The New York Times, Vogue, Village Voice, o Harper's. Des de finals dels anys 80, s’ha dedicat especialment a l’aquarel·la, aprofundint en el seu estil colorista i espontani i tractant temes quotidians. El 2007 va il·lustrar la versió interconfessional de La Bíblia.


Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Enric Vendrell
 • Responsable premsa
  Joan Gómez Segalà