Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

18è aniversari de l'assassinat del monjos de Thibirine

El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, assisteix aquesta tarda a la conferència que ofereix el Pare Ventura Puigdomènech sobre ‘L’Església d’Algèria i Tibhirine a la llum de les intuïcions de Carles de Foucauld’. Té lloc a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret, al carrer de Llúria, 5 de Barcelona, a les 19.00 hores.

 
Es fa avui perquè hi ha hagut la voluntat que coincideixi amb l’aniversari, el 18è, de l’assassinat dels monjos de Tibhirine, uns fets ocorreguts a la dècada dels noranta, portats al cinema amb la pel·lícula francesa Des homes et des dieux (d’homes i de deus), dirigida l’any 2010 per Xavier Beauvois. Aquest film recull la convivència de vuit monjos cristians (de l’orde cistercenc de la Trapa ) amb una població musulmana que pateix la pobresa en un règim polític decadent, fins que un grup fonamentalista islàmic irromp al monestir, segresta el monjos i en decapita set: els germans Crhistian de Chergé, Paul Dochier, Cristophe Lebreton, Michel Fleury, Christian Lemarchand, Célestin Ringeard i Paul Favre-Miville.
 
Encara que l’argument no inclou explícitament la recreació de l’assassinat final, recull les vivències de solidaritat i servei a la població i el rebuig a la protecció de l’exèrcit argelí per no separar-se dels civils en perill. Aquesta producció va guanyar, entre d’altres reconeixements, el Premi del Jurat Ecumènic del Festival de Cannes del mateix 2010 i va representar França en els Oscars de 2011 com a millor pel·lícula en llengua estrangera. A França va supera els tres milions d’espectadors.
 
La crítica va destacar que es tracta d’una obra espiritual, social i religiosa que va posar en evidència el respecte entre cristianisme i l’islamisme i en contra de la intolerància, uns valors que sense dubte posarà en relleu el Pare Ventura Puigdomènech que ha estat successor d’aquells religiosos en aquella regió argelina, i que compartirà la seva experiència sobre les opcions de l’església argelina i animarà les Fraternitats Foucaldianes de l’Àfrica de Nord.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Enric Vendrell
 • Responsable premsa
  Joan García Bausa