Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

"Imprescindible que tots els empleats públics coneguin l'entorn religiós"

Enric Vendrell reclama a les policies locals conèixer la diversitat religiosa per superar els reptes de la convivència. Ha participat en una trobada de responsables de la seguretat local de tot l’Estat que ha tingut lloc a Lleida, on també s’ha reunit amb el responsable de l’església ortodoxa romanesa.
Enric Vendrell amb el P. Daniel Simón, responsable de l'església ortodoxa romanesa a Lleida

 
El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, ha participat aquesta tarda en el II Seminari Nacional sobre Gestió Policial de la Diversitat, en el marc de la 3a Trobada Nacional de Responsables de la Seguretat Local Nacional de Responsables de la Seguretat Local. Aquesta trobada, que enguany té lloc a Lleida els dies 8 i 9 de maig, aplega responsables i comandaments de les policies locals de tot l’Estat espanyol.
 
Vendrell ha subratllat que la llibertat religiosa és un dels drets fonamentals de qualsevol ciutadà i que totes les administracions tenen l’obligació de garantir aquest dret. Estem davant una nova realitat social, ha dit, i ha ofert dades que palesen la transformació “ràpida i profunda” que està tenint Catalunya en el camp religiós: “des de 2004, han augmentat el 74 per cent els centres de culte no catòlics; les comunitats ortodoxes han quintuplicat la seva presència, i els grups budistes han augmentat més del 135 per cent”.
 
D’altra banda, ha posat en relleu que, tot i que en els darrers deu anys a Catalunya s’han creat 50 nous centres de culte cada any, vinculats a minories religioses, la majoria obren sense rebuig, quelcom que Vendrell ha qualificat de “mèrit col·lectiu”.
 
Així mateix ha considerat imprescindible que tots els empleats públics coneguin l’entorn religiós, també els policies locals que sovint han de tractar directament amb persones vinculades a diferents comunitats religioses. Per això, ha explicat que la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat desenvolupa un programa de formació dirigit específicament a tots els empleats públics.
 
Vendrell creu que les policies locals son fonamentals per gestionar la diversitat religiosa, una realitat que representa un repte per a la convivència i el conjunt de la societat i, de manera directa, un repte per a les administracions públiques i particularment les d’àmbit local.
Enric Vendrell ha compartit la taula de la ponència amb Pueerto García Ortiz, subdirectora de la Fundació Pluralisme i Convivència, del Ministeri de Justícia, i directora de l’Observatori del Pluralisme Religiós en Espanya.
 
Nova parròquia ortodoxa romanesa
Al matí, Vendrell ha passat per la Delegació del Govern on ha mantingut una reunió amb el Pare Daniel Simón, rector de la parròquia ortodoxa romanesa de Lleida. Aquesta comunitat religiosa, que actualment celebra cultes a l’espai cedit per l’església catòlica del Carme, està tramitant l’adquisició de l’edifici de l’antiga Comissaria de la Policia Nacional, al Passeig de Ronda. El nou espai, que ara és propietat de l’Incasòl, els permetria disposar d’una església pròpia on poder acollir els gairebé 1.200 fidels d’aquesta confessió.
 
 
Posteriorment, i acompanyat pel director dels Serveis Territorials de Governació a Lleida, Jordi Curcó, Enric Vendrell ha visitat la Residència de gent gran Juana Jugan, a la partida de Gualda, per conèixer l’equipament i el servei que hi presta la Congregació de Germanetes dels Pobres. El director s’ha reunit amb la comunitat de religioses i els ha fet arribar la felicitació de la Generalitat amb motiu del 150è aniversari de servei a la ciutat de Lleida i les seves comarques.
 
 
Barcelona, 8 de maig de 2014
 
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Enric Vendrell
 • Responsable premsa
  Joan García Bausa