Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La comunitat de religió ravidàssia s'ha congregat a Barcelona

El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, ha participat a la trobada de la comunitat de religió ravidàssia que va tenir lloc a Barcelona l’1 de maig, on s’ha pogut trobar amb Sant Niranjan Dass Ji, un dels principals líders amb què compta avui la religió ravidàssia a tot el món.
Sant Niranjan Dass Ji, líder de la religió ravidàssia

Convidat per l’entitat Sri Guru Ravidass Bhavan, de Badalona, Vendrell va assistir a la cerimònia que va tenir lloc al Pavelló Ignasi Iglesias, al carrer Palomar, 48, de Barcelona. L’acte va congregar unes 200 persones que van pregar conjuntament i van manifestar la seva fe amb un seguit de cants devocionals.
 
La religió ravidàssia té origen en el sant Sri Guru Ravi Das Bhavan, nascut al segle XIV al Panjab (Índia), que va aconseguir una gran popularitat per propugnar l’eliminació del sistema de castes, estructura de tradició social secular d’aquest país. Els seus fidels creuen en un únic Déu i en la reencarnació.
 
La comunitat índia a Catalunya és d’aproximadament 27.000 persones, concentrades sobretot al Barcelonès, però també amb presència a Osona, la Garrotxa, el Gironès i la Selva. Es considera que unes 3.000 persones d’aquestes són seguidores de la religió ravidàssia, una comunitat que avui disposa d’un únic temple a Catalunya, situat a Badalona. L’entitat consta registrada amb el nom de Sri Guru Ravidass Bhavan i el seu president és Bhola Ram Heer.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Enric Vendrell
 • Responsable premsa
  Joan García Bausa