Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Romeva: "Catalunya necessita, i necessitarà encara més en el futur, establir ponts amb l'exterior"

  • El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha presidit l’acte de graduació del Màster Executiu en Diplòmàcia i Acció Exterior
  • En aquesta 4a edició del Màster han seguit el programa una vintena de treballadors de les administracions públiques de Catalunya

 
El conseller d’Afers Exteriors, Relcions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha presidit aquesta tarda l’acte de graduació de la 4a edició del Màster Executiu en Diplomàcia i Acció Exterior (MDAE) i lliurament de diplomes. En l’acte també hi ha participat el secretari general de Diplocat, Albert Royo; el catedràtic de Ciència Política a la Universitat de Princeton i director del Màster, Carles Boix; el director de l' l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), Agustí Colomines, i el director de l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI), Jacint Jordana.
 
El conseller ha apuntat que aquest Màster “contribueix a reforçar les capacitats d’internacionalització de totes les administracions i organismes públics de Catalunya” i “permet ser més eficaços en la nostra tasca de projecció de Catalunya al món i, de facilitadors i amplificadors dels debats globals a casa nostra”. Romeva ha felicitat els alumnes i el professorat per l’èxit d’aquesta edició. “Jugueu un paper important, com a professionals qualificats, amb la capacitat de llegir la realitat del món i intervenir-hi”, ha dit.
 
El titular d’Afers Exteriors ha opinat que “en un món com el d’avui és imprescindible que alineem l’acció exterior del nostre país d’acord amb la nostra manera pròpia d’actuar i d’entendre les relacions de cooperació”. En aquest sentit, ha assegurat que “Catalunya necessita, i necessitarà encara més en el futur, establir ponts amb l’exterior”
 
El Màster està organitzat pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) amb la col·laboració del Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) i l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI), i en aquesta ocasió s’han graduat divuit alumnes.
 
En aquesta 4a edició, una vintena de treballadors de les administracions públiques de Catalunya han seguit el programa. El Màster ha format ja una vuitantena de persones que ocupen llocs de treball relacionats amb les relacions internacionals a la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les administracions locals.
 
Formació en acció exterior
 
El MDAE és un programa formatiu interdisciplinari i innovador que combina coneixements en l’àmbit de l’economia, del dret internacional i de les polítiques europees amb habilitats transversals com la comunicació, la psicologia, la negociació o l’ètica. Aquest programa està adreçat al personal de les administracions públiques de Catalunya amb experiència internacional, amb l’objectiu de millorar les capacitats de les institucions catalanes en matèria d’acció exterior. 
 
El Màster està dirigit pel professor Carles Boix, doctor en Ciències Polítiques, màster en Administració Pública per la Universitat de Harvard i catedràtic de Ciència Política i Afers Públics a la Universitat de Princeton.
 Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament