Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Romeva: "El projecte europeu només serà viable si escolta els seus ciutadans"

  • El conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, ha pronunciat avui una conferència  a la Slovenian Society for International Relations de Ljubljana
  • També s’ha reunit amb representants polítics del país i ha fet entrevistes als principals mitjans eslovens
  • Durant el viatge a la capital eslovena el conseller ha estat acompanyat pel delegat del Govern de la Generalitat a Àustria, Adam Casals

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha pronunciat aquest matí la conferència Building Europe by Democratic Processes a la Slovenian Society for International Relations de Ljubljana (Eslovènia). En l’acte també hi ha intervingut el president de la Slovenian Society for International Relations, Bojan Grobovsek, i de l’eurodiputat del partit Els Verds, exministre d’Afers Exteriors d’Eslovènia, i assessor del president de la República d’Eslovènia, Ivo Vajgl.
 
Durant la conferència el conseller Romeva ha parlat sobre els reptes que afronta la Unió Europa, entre els quals ha destacat el procés polític català. “La qüestió catalana és també una qüestió europea” ha dit, i ha afegit que “Europa també es juga el seu futur i la seva credibilitat a Catalunya, perquè no pot permetre’s tancar els ulls a la democràcia”.
 
El conseller ha explicat que “el projecte europeu s’enfronta a reptes molt importants que poden posar en risc la seva viabilitat, alguns d’ells són el resultat de la desafecció, com el Brexit  i l’augment de l’euroescepticisme”. En aquest sentit ha assegurat que “el projecte europeu només serà viable si escolta els seus ciutadans”.
 
Romeva també ha dit que “el full de ruta de Catalunya es fonamenta en tres elements: votar, urnes i democràcia” i ha conclòs que “la nostra demanda és justa, pacífica, democràtica i basada en el respecte de l’opinió dels ciutadans”.  
 
La Slovenian Society for International Relations és una associació que va ser fundada el 1991 amb l’objectiu de participar en els esforços per al reconeixement internacional de la independència d’Eslovènia.
 
Durant el seu viatge oficial a la capital eslovena, el conseller ha estat acompanyat pel delegat del Govern de la Generalitat a Àustria, Adam Casals. També ha mantingut reunions de treball amb representants polítics del país i ha fet entrevistes als principals mitjans eslovens.Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament