Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Romeva: "Catalunya sempre ha estat al costat dels valors republicans, la llibertat i la democràcia"

El conseller Romeva ha presentat avui l'exposició "Catalogna Bombardata" a la biblioteca del Congrés dels diputats italià

  • La mostra recorda els bombardejos de l’aviació feixista sobre Barcelona, Granollers, Lleida, Girona, Flix, Reus i el litoral de l’Alt Empordà
  • L’exposició, que es podrà veure a Roma fins al 17 de març, ja l’han visitat més de 10.000 persones en les 43 localitats italianes on s’ha exposat

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha presentat avui a Roma l’exposició “Catalogna Bombardata” sobre els bombardejos de l’aviació feixista italiana a Catalunya. La presentació ha tingut lloc aquest matí a la biblioteca del Congrés dels diputats italià, i ha estat apadrinada pel diputat i secretari general del Partit Democràtic a Roma, Marco Miccoli. També hi ha participat el secretari de Cultura de la regió de Lazio, Pierluigi Regoli, els presidents de les tres entitats italianes que col·laboren en la difusió de l’exposició i hi han assistit diversos diputats italians. El conseller Romeva ha estat acompanyat pel delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi.

El Departament d’Afers Exteriors, a través de la Delegació del Govern a Itàlia i el Centro Filippo Buonarroti de Milà, ha impulsat a Itàlia la difusió de l’exposició "Catalogna Bombardata" amb motiu de la commemoració dels 80 anys de la Guerra Civil.  Aquesta tasca s'ha fet juntament amb les entitats antifeixistes italianes Associació Nacional de Partisans d’Itàlia (ANPI), Associació Nacional d’Ex Deportats italians als camps nazis (ANED) i el Centre de Documentació Històrica de Gènova (Logos).
 
Romeva ha recordat en el seu discurs que aquesta mostra se suma als centenars d’actes que des del mes de juliol el Govern, institucions públiques i  entitats  han organitzat dins la commemoració dels 80 anys de l’inici de la guerra civil. Una iniciativa que també s’ha volgut internacionalitzar recordant els exiliats a Buenos Aires, homenatjant a Argelers els deportats a França, i avui també, a Itàlia, fent memòria de la lluita antifeixista i dels bombardejos que va patir la població civil catalana. "En el coneixement d’aquella memòria trobarem la comprensió d’aquest present i la base d’un futur de pau”, ha dit.
 
El conseller ha subratllat que per “la societat catalana la defensa de la democràcia i els valors republicans són una constant històrica” i ha afegit que aquesta exposició ens dóna l'oportunitat d'explicar que "Catalunya sempre ha estat i seguirà estant al costat d'aquests perquè eren la resposta a les negacions d'ahir i ho són a les que avui encara recorren Europa".
 
La mostra, que es podrà veure a Roma entre el 6 i el 17 de març, ja l’han visitat més de 10.000 persones en les 43 localitats italianes on s’ha exposat. Després de la capital italiana, recorrerà les ciutats de Verona, Milà, Torí i Prato, i posteriorment es desplaçarà al sud d’Itàlia.
 
 
“Catalogna bombardata”                             
 
L’exposició “Catalogna bombardata” explica els bombardeigs de l’aviació feixista a Catalunya durant la Guerra Civil sobre Barcelona, Granollers, Lleida, Girona, Flix, Reus i el litoral de l’Alt Empordà que van causar enormes danys materials i humans. S’estructura en quinze panells que inclouen textos en català i italià, i imatges de l’època que il·lustren les tristes conseqüències dels atacs de l’aviació de Mussolini. També compta amb un catàleg, consultable a la mateixa exposició, que n’amplia la informació. A més, en el marc de la mostra s’han organitzat, en les ciutats que l’acullen, conferències i debats sobre la Guerra Civil i les seves conseqüències. 
 
 Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament