Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Pla de treball per integrar els valors de la cooperació en les polítiques de salut

El pla permetrà als dos departaments col·laborar més estretament en actuacions de cooperació i desenvolupament.

  • Actualment ja treballen conjuntament amb la Direcció Provincial de Salut d'Inhambane (Moçambic) per impulsar la mobilitat de coneixements de salut entre Catalunya i el país africà.
  • El pla inclou la formació del personal del Departament de Salut en matèria de coherència de polítiques pel desenvolupament i la millora del còmput d'hores dedicades a actuacions d'Ajut Oficial al Desenvolupament.

 
El director general de Cooperació al Desenvolupament del Departament d’Afers Exteriors, Manel Vila, i cap de l’Àrea de Relacions Internacionals i Cooperació del Departament de Salut, Josep Antoni Pujante, han signat avui un pla de treball per integrar els valors de la cooperació al desenvolupament a l’àmbit de la salut a Catalunya.
 
Aquest pla permetrà als dos departaments col·laborar més estretament en actuacions de desenvolupament. El Departament de Salut i el Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència – a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD)- treballen conjuntament amb la Direcció Provincial de Salut d’Inhambane (Moçambic) per impulsar la mobilitat de coneixements de salut entre Catalunya i el país africà. L’ACCD considera Moçambic país prioritari des dels seus inicis i hi ha concentrat gran part dels seus recursos a cooperació directa amb les institucions del país. El pla signat avui permetrà ampliar aquest tipus d’actuacions a d’altres països on s’estan portant a terme actuacions de cooperació.
 
El pla contempla també l’establiment d’un grup de treball d’impuls de la integració dels valors de la cooperació en les polítiques de salut; la formació del personal del Departament de Salut en matèria de coherència de polítiques pel desenvolupament i la política del Govern sota el Pla director de cooperació al desenvolupament 2015-2018; i la millora del còmput de les hores dedicades pel personal de Salut a actuacions d’Ajut Oficial al Desenvolupament, entre d’altres.
 
Aquest Pla de treball respon a la voluntat del Departament d’Afers Exteriors d’enfortir la política pública de cooperació al desenvolupament per tal que contribueixi en la creació d’un perfil de Catalunya responsable i compromès amb el desenvolupament humà sostenible. Recentment, s’ha signat  també un Pla de treball similar amb els departaments d’Ensenyament i Justícia.
 Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament