Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Romeva: "El procés constituent ens permetrà debatre sobre seguretat i defensa sense tabús imposats"

El conseller ha participat avui en la presentació del llibre Construir un estat segur i en pau. Com enfocar la seguretat i la defensa en un nou estat d'Europa

  • La publicació ha estat elaborada pel Seminari Estat de Pau i editada per l’Institut Català Internacional per a la Pau (ICIP)

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha participat avui en la presentació del llibre publicat per l’Institut Català Internacional per a la Pau (ICIP), Construir un estat segur i en pau. Com enfocar la seguretat i la defensa en un nou estat d’Europa que ha tingut lloc aquesta tarda al Palau Robert de Barcelona. També hi ha participat el president de l’ICIP, Xavier Masllorens, i un dels membres del seminari encarregat d’elaborar el llibre, Seminari Estat de Pau, Martí Olivella.
 
En l’obertura de l’acte el conseller Romeva ha apuntat que “el procés constituent ens permetrà debatre sobre seguretat i defensa sense tabús imposats” i ha afegit que en el mateix procés constituent, que s'iniciarà després de la celebració del referèndum, “Catalunya tindrà el repte de gestionar aquest debat, ja que serà una de les decisions de major transcendència”. Ha conclòs que “en la configuració d’un nou estat han de ser-hi presents les diverses posicions sobre defensa i seguretat, en un debat obert, valent i sense censures prèvies”.
 
El conseller ha apuntat que “els mètodes més tradicionals de garantir la seguretat no són necessàriament els més efectius en els nous escenaris” i ha aclarit que “les amenaces potencials a la nostra seguretat no són merament militars i per això no poden resoldre’s només per aquesta via.”
 
El llibre Construir un estat segur i en pau. Com enfocar la seguretat i la defensa en un nou estat d’Europa recull un conjunt de documents elaborats pel seminari Estat de Pau, elaborats per part diverses entitats i col·lectius de Catalunya, per posar en comú reflexions i idees per generar debat públic sobre la pau, la seguretat i la defensa com una eina dins el procés constituent que haurà d’afrontar Catalunya. S’inclou dins la col·lecció “Eines de pau, seguretat i justícia” que reuneix una vintena de títols.
 Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament