• Inici >
 • Acords de govern >
 • El Govern rep l'informe sobre les conseqüències ...
 • Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
  Enllaçar | Imprimir

  El Govern rep l'informe sobre les conseqüències del Referèndum de l'1 d'octubre

   
  ·         Es tracta d’un document tècnic i objectiu que es limita a enumerar els efectes que va tenir la celebració del Referèndum durant els dies previs al mateix i durant la mateixa jornada de votació
   
  ·         Estructurat en 6 apartats, els 5 primers fan una relació de les actuacions realitzades els dies previs al referèndum contra la informació i material sobre el referèndum; contra la vulneració del secret de les comunicacions; les investigacions obertes per la fiscalia contra alcaldes; el tancament de webs; les detencions d’alts càrrecs i registres  del 20 de setembre ordenats per jutjat numero 13 de Barcelona. El darrer apartat centra en les actuacions produïdes durant la jornada de l’1 d’octubre on es comptabilitzen els danys físics a persones i els danys materials
   
  ·         Així mateix l’informe clou amb uns annexos elaborats pel Gabinet Jurídic de la Generalitat que relaciona totes les actuacions en via judicial relacionades amb el referèndum tant des de la jurisdicció penal com des de la jurisdicció comptable; el Tribunal constitucional, la jurisdicció contenciosos administrativa i les accions judicials obertes en instancies internacionals. Un segon annex comptabilitza el nombre d’encausats, els delictes imputats així com la relació de jutjats on estan oberts els procediments i un tercer facilita la relació dels 712 ajuntaments investigats per haver donat suport al Referèndum
   
   
  Informe sobre les conseqüències del Referèndum de l’1 d’octubre
   
   
  Primer d’Octubre
  Sant Julià de Ramis, 1 d’octubre de 2018

   
  1.-Actuacions contra la informació i material sobre el referèndum: visites a impremtes, magatzems i mitjans de comunicació, i intervencions en la via pública (fins el dia de la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre)
  ·         9 de setembre de 2017. Des del dia 6 al vespre la Guàrdia Civil vigilava les portes de l’empresa privada Impremta Indugraf Offset  a Constantí, escorcollant els vehicles dels treballadors i les furgonetes i vehicles que entraven i sortien. El digital www.larepublicacheca.com havia publicat que allà s’imprimien llistats de vot del referèndum i la Fiscalia va ordenar l’actuació. Fins el 9 de setembre la Guàrdia civil no va poder entrar a escorcollar l’empresa perquè no tenia ordre judicial. Després d'obtenir-la van romandre a les dependències durant set hores sense localitzar cap tipus de material propagandístic.
   
  ·         9 de setembre de 2017. La Guàrdia Civil es va presentar a les dues seus de l'empresa privada del setmanari "El Vallenc", per tal d'inspeccionar si s’havien desenvolupat activitats d'impressió relacionades amb el Referèndum. L’escorcoll va durar 5 hores, es va requisar documentació diversa de l’empresa i l’ordinador personal del director, Francesc Fàbregas, que va rebre una citació per anar a declarar com a investigat davant les dependències de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona.
   
  ·         12 de setembre de 2017. El Fiscal Superior de Catalunya ordena al cos de Mossos d’Esquadra, amb un comunicat al major d’aquest cos, que busquin urnes i material del referèndum.
   
  ·         12 de setembre de 2017. Un Jutjat del Contenciós-Administratiu de Madrid obliga a suspendre una conferència en suport a l’1 d’Octubre i el dret a decidir. Estava organitzada pel col·lectiu Madrileñ@s por el Derecho a Decidir, i havia de celebrar-se el dia 17, autoritzada per l’Ajuntament de Madrid, en un local públic de la seva propietat. El Grup Municipal Popular va presentar la denúncia. Finalment els organitzadors van reorganitzar l'acte en un espai privat, el Teatro del Barrio del carrer Zurita de Madrid, que va quedar desbordat d’assistents que van omplir el local i el carrer.
   
  ·         13 de setembre de 2017. La Fiscalia ordena també a les policies locals evitar el referèndum de l'1 d’Octubre, fent-les actuar com a policia judicial. Els quatre fiscals en cap de les províncies emeten una instrucció perquè els Mossos ordenin a tots els caps de les policies locals perquè actuïn com a policia judicial i se’ls hi ordeni requisar les urnes i tota la resta de material electoral. A partir d’aquesta instrucció els caps locals de policia, en molts municipis del país, decideixen actuar custodiant les urnes que cada Ajuntament té dipositades per la celebració d’eleccions, impedint el seu ús pel referèndum.
   
  ·         14 de setembre de 2017. Se suspèn l’emissió del programa setmanal Vull una resposta a Esplugues TV. Els professionals informen des de les seves xarxes socials que la no emissió es deu al contingut del programa, perquè parlava de l’1 d’Octubre. Des de la direcció del programa decideixen penjar el vídeo sencer al seu canal de Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=YZaNuE8Bvxk) i així ho explica la seva presentadora, Magda Gregori, a twitter.
   
  ·         14 de setembre de 2017. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ordena la Guàrdia Civil informar-lo sobre quins mitjans de comunicació publiciten el referèndum de l’1 d’octubre.
   
  ·         14 de setembre de 2017. L’Ajuntament de Vielha prohibeix la celebració d'un acte de la CUP a favor del referèndum, previst pel diumenge 17 al Passeig dera Llibertat de la capital aranesa. L’argument va ser que ''qualsevol acte dirigit a la celebració del referèndum que ha estat suspès pel Tribunal Constitucional s'ha de considerar il·legal''.
   
  ·         14 de setembre de 2017 . L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet no autoritza un acte organitzat per Òmnium Cultural sota el títol de “Democràcia”, previst per al 15 de setembre en una plaça pública del municipi, i diu a l’entitat organitzadora que el sol·liciti a la conselleria d’Interior.
   
  ·         14 de setembre de 2017 . L’Ajuntament de Gijón retira l’autorització perquè se celebri una xerrada col·loqui sobre Catalunya, que portava per títol "Catalunya: de la transició al referèndum", i s’havia de celebrar en un local municipal.
   
  ·         14 de setembre de 2017. El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, adverteix que s'actuarà de manera "proporcional i progressiva" contra els actes de campanya i la propaganda electoral a favor del referèndum. Així, la delegació del govern espanyol va comunicar a la Tarraco Arena que l'acte d'inici de campanya del "Sí" a Tarragona era "il·legal". I el delegat va dir que no descartava que els cossos policials acabessin intervenint. Però des de l'empresa que gestionava aquell equipament, API (Agència de Publicitat Internacional Catalana), van dir que no havien rebut cap tipus de pressió ni cap notificació de cap jutjat ni cap cos de policia demanant que no es llogués aquest espai a l'ANC i així evitar que no es pogués celebrar aquest acte polític.
   
  ·         15 de setembre de 2017. A petició de la Delegació del Govern de l’Estat, un Jutjat del Contenciós-Administratiu de Vitòria-Gasteiz decideix prohibir un acte col·loqui on la diputada Anna Gabriel havia d’intervenir, al centre cívic Aldabe. La policia local va irrompre en l’acte i el va suspendre, quan la sala estava plena i fins i tot s’havia quedat gent en l’exterior. La resolució a la demanda, que s’ha conegut el passat 15 de setembre, sosté que l’acte no s’havia de suspendre i que els organitzadors tenien dret a realitzar-lo.
   
  ·         15 de setembre de 2017. La Guàrdia Civil es presenta a la redacció de diferents mitjans de comunicació privats per comunicar que no poden seguir publicant anuncis del referèndum perquè està prohibit pel Tribunal Constitucional. En concret visiten les seus de Vilaweb, Nació Digital, El Punt Avui, El Nacional, Racó Català i Llibertat.cat. Allà es va lliurar un requeriment judicial del TSJC, però a més en alguns casos es va procedir, sense més explicació, a la identificació dels redactors de aquests mitjans de comunicació, fet que no constava en el requeriment. 
   
  ·         15 de setembre de 2017. La Guàrdia Civil vigila i escorcolla diferents impremtes a Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, L’Hospitalet, i Badalona, confiscant 100.000 cartells de propaganda de l’1 d’Octubre.
   
  ·         15 de setembre de 2017. Agents de de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional (CNP), de la Policia Local i de Mossos d'Esquadra procedeixen a requisar material propagandístic del referèndum,  així com a la identificació -i en alguns casos retenció policial- de diversos ciutadans i alguns càrrecs electes i/o representants institucionals locals en diversos municipis de Catalunya com Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Figueres, Masquefa, Premià de Mar o Llagostera, entre d'altres.
   
  ·         15 de setembre de 2017. El cos de la Guàrdia Civil, identifica i reté durant dues hores a la Comissària a tres persones a Sant Carles de la Ràpita, i requisa material propagandístic així com d’altres objectes no propagandístics.
   
  ·         16 de setembre de 2017. La Guàrdia Civil intervé en una impremta de Sant Adrià de Besòs planxes destinades a fer cartells de l’1 d’Octubre.
   
  ·         16 de setembre de 2017. La policia municipal de Sabadell atura una cercavila de Festa Major del barri de Can Llong per advertir que és convenient treure de la mà d’un dels gegants un cartell del Sí.
   
  ·         16 de setembre de 2017. La policia local de Palafolls identifica membres d’Esquerra per penjar una pancarta a favor del Sí.
   
  ·         16 de setembre de 2017. La Guàrdia Urbana de Barcelona fa diferents intervencions a la ciutat, requisant material de l’1 d’Octubre al Partit Demòcrata, la CUP i l’Assemblea Nacional, i fa retirar una paradeta. L’Ajuntament explica que actua com a policia judicial per ordre de la Fiscalia.
   
  ·         16 de setembre de 2017. Diversos agents de la policia local de Sant Cugat del Vallès aixequen un atestat per la ubicació d’una urna gegant en defensa del referèndum i identifiquen a una dona de 74 anys sense aixecar acta de la seva actuació. En aquest cas no es va requisar cap documentació.
   
  ·         16 de setembre de 2017. La policia local de Torredembarra impedeix la connexió a l’enllumenat públic per a la celebració d’un acte de la CUP pel “Sí” al referèndum.
   
  ·         16 de setembre de 2017. La policia local de Santpedor requisa material a l’ANC perquè demanen el “Sí” al referèndum.
   
  ·         16 de setembre de 2017. La policia local de Torelló indica a un grup de l’Assemblea Nacional Catalana de la Vall del Ges que trenquin un “Sí” al referèndum per la meitat perquè no poden exhibir cap material de l’1 d’Octubre.
   
  ·         16 de setembre de 2017. La policia local del Prat identifica membres d’Esquerra i requisa material de l’1 d’Octubre.
   
  ·         16 de setembre de 2017. La policia local de Sitges procedeix a identificar a diversos ciutadans a la via pública, retenint la càmera i telèfon mòbil d'un periodista del mitjà de comunicació Nació Digital que cobria un acte de l’1 d’Octubre.
   
  ·         17 de setembre de 2017. El Ministeri de l'Interior informa que la Guàrdia Civil ha confiscat 1.300.000 unitats de cartells de propaganda incitant a la participació política i a prendre partit en favor del referèndum. Aquests cartells tenien com a eslògan “Pren partit” i el logo de la CUP. En la mateixa operació informa que ha intervingut 370.000 díptics amb el logotip de la Generalitat de Catalunya i també 138.000 cartells amb el text "Sí, per fer-los fora" amb imatges del rei Felip VI, el president Mariano Rajoy, l'expresident Jordi Pujol i l'expresident del Palau de la Música, Felix Millet. No informa del nom de l’empresa així com tampoc del municipi on es realitza la intervenció. No consta que existís o s'hagués produït ordre d'entrada i registre per algun jutjat.
   
  ·         17 de setembre de 2017. El Consell professional de l’empresa pública Xarxa Audiovisual Local denuncia en un comunicat que la direcció ha donat ordres a alguns programes de no entrevistar alcaldes ni alcaldesses fins passat l’1 d’Octubre. (Comunicat publicat a twitter https://twitter.com/ConsellLaXarxa/status/910109534613655553 ).
   
  ·         17 de setembre de 2017. A Solsona els Mossos d’Esquadra identifiquen membres de les JERC mentre pengen cartells a favor del “Sí”.
   
  ·         17 de setembre de 2017. La policia local de Reus atura el “correvermut” perquè el “Bou de Reus” duia cartells a favor del referèndum i un domàs d'Òmnium Baix Camp a favor de la independència. Identifiquen diverses persones, però aquestes continuen l’acte sense retirar els cartells. La policia local informa que complia les ordres donades per la Fiscalia.
   
  ·         17 de setembre de 2017. La Guardia Urbana de Barcelona identifica 4 persones al Poble Nou i requisa material de l’1 d’Octubre.
   
  ·         17 de setembre de 2017. La policia local de Mollet ordena a l’empresa que gestiona la publicitat exterior al municipi que retiri la campanya d’Òmnium a favor de la llibertat d’expressió perquè contenen la paraula “Vota”, encara que sense cap referència explícita a l’1 d’Octubre.
   
  ·         17 de setembre de 2017. La policia local de Vic requisa material del referèndum a la CUP i Capgirem Vic.
   
  ·         17 de setembre de 2017 . A Amposta la Guàrdia Civil identifica quatre persones i requisa 19 cartells.
   
  ·         17 de setembre de 2017 . A Reus es confisquen mig centenar de cartells sobre el referèndum, un cubell amb cola i una escombra. L’actuació la fan agents de la Policia Nacional (CNP) vestits de paisà.
   
  ·         18 de setembre de 2017 . La Guàrdia Civil es presenta a Ràdio la Mina per notificar que no poden emetre anuncis del Referèndum.
   
  ·         18 de setembre de 2017 . La Guàrdia Civil es presenta a la seu del grup Tot Media a Sant Cugat del Vallès, on reclamen la presència de Ramon Grau, president del grup de comunicació, per entregar-li un requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per tal de que no es publiqui cap anunci de la campanya del referèndum del pròxim dia 1 d’octubre. El document acaba textualment: “amb l’advertiment de que en cas de no fer-ho podran incórrer en responsabilitats penals”.
   
  ·         19 de setembre de 2017. Agents no uniformats de la Policia Nacional (CNP), i que es van negar a identificar-se, van procedir a la localitat de Reus a la requisa de documentació i material informatiu i propagandístic d'una parada de l'Assemblea Nacional Catalana instal·lada a la via pública i preparada per a un acte públic organitzat per aquesta mateixa nit, obligant a tres ciutadans a anar a la Comissaria de Policia per a ser identificats, on van ser retinguts durant algunes hores.
   
  ·         21 de setembre de 2017. L’Ajuntament de Tarragona comunica la denegació de reserva d’espai per a dur a terme l’acte polític de la CUP a favor del Sí al referèndum, previst per al 26 de setembre, a les 19h, a la Plaça dels Carros. La resolució emesa es fonamenta en la resolució del Tribunal Constitucional de 7 de setembre de 2017 en la qual s’adverteix a tots els alcaldes que “s’abstinguin d’iniciar, tramitar, informar o dictar, en l’àmbit de les respectives competències, acord o cap actuació que permeti la preparació i/o celebració del referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya”.
   
  ·         21 de setembre de 2017. La Diputació de Saragossa –mitjançant un ens públic depenent - prohibeix un acte públic a la ciutat escolar Pignatelli de Saragossa. L’acte, impulsat per Podemos, porta com a títol "Assemblea estatal de parlamentaris i alcaldes per la llibertat d'expressió, la fraternitat i el diàleg". La decisió de la Diputació es basa en la resolució del Jutjat de Madrid que havia prohibit l’acte de Madrileñ@s por el Derecho a Decidir. Finalment, però, l'acte s’acaba celebrant en un poliesportiu de Saragossa, i els assistents i els mitjans de comunicació van rebre insults i amenaces per part d’una manifestació de grups neofeixistes. La policia va tenir problemes per controlar la manifestació i facilitar la sortida dels assistents a l’acte, atès que no disposaven d’efectius perquè estaven desplegats a Catalunya. La presidenta de les Corts d'Aragó, Sra. Violeta Barba, va patir una agressió en la sortida.
   
  ·         22 de setembre de 2017. L’ajuntament de Montornès denega el permís per un acte de l’Assemblea Nacional a la plaça Pau Picasso. Un informe de la policia local deia que l’entitat tenia el propòsit de promocionar, publicitar i repartir cartells i altres a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació.
   
  ·         22 de setembre de 2017. Una manifestació d'organitzacions d'extrema dreta i grups neofeixistes –entre els quals Generación Identitaria i Democracia Nacional- es va celebrar va tenir lloc a la nit davant la seu de l’Assemblea Nacional Catalana (al carrer Marina de Barcelona). Posteriorment la concentració es va traslladar davant la caserna de Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia. De camí, van agredir físicament a un jove al barri de Gràcia, perquè s’havia expressat a favor de la independència.
   
  ·         22 de setembre de 2017. Els treballadors  i treballadores de TVE Catalunya es queixen davant el consell d’informatius del tractament esbiaixat que s’està donant a les informacions sobre el que passa a Catalunya.
   
  ·         24 de setembre de 2017. La Unión de Oficiales de la Guàrdia Civil denuncia la periodista Mònica Terribas, directora del programa El matí de Catalunya Ràdio, per les seves expressions i preguntes periodístiques relacionades amb la informació i seguiment de les detencions policials a partir del 20 de setembre de 2017, i haver demanat als oients que informessin sobre els moviments dels cossos de seguretat de l’Estat.
   
  ·         24 de setembre de 2017. La repressió converteix la campanya en un clam democràtic: diferents entitats i col·lectius reparteixen més d’un milió de paperetes i animen a enganxar cartells amb els missatges “Democràcia” i “Votem per ser lliures” en diferents municipis de Catalunya.
   
  ·         24 de setembre de 2017. L’associació professional Unión de Guardias Civiles denuncia davant la Fiscalia de l’Audiència Nacional un periodista de TV3 per presumptes delictes de danys -i fins i tot terrorisme- per saltar sobre el capó d’un vehicle del cos.
   
  ·         25 de setembre de 2017. La Universitat Sciens Po de París prohibeix filmar, fer fotografies o gravar àudio de la conferència del conseller d’Afers Exteriors Raül Romeva titulada “Autodeterminació i democràcia: el cas de Catalunya”.
   
  ·         26 de setembre de 2017. Es fa públic que la Fiscalia General de l'Estat havia ordenat investigar als directors de la televisió i ràdio públiques de Catalunya –TV3 i Catalunya Ràdio-. Aquesta investigació es feia sense l’autorització de cap dels dos jutjats que tenien causes obertes.
   
  ·         27 de setembre de 2017. L'Ajuntament de Barcelona-Districte de Sarrià Sant Gervasi- denega el permís per a la celebració d'un acte públic sol·licitat per l'Associació de Veïns Vallvidrera-Mont d'Orsà perquè es va considerar que es tractava d'un acte polític vinculat a la promoció del referèndum.
   
  ·         28 de setembre de 2017. La Guàrdia Civil es persona en les dependències de l'empresa Enquadernacions Rovira a Sabadell procedint a requisar uns 100.000 díptics de propaganda institucional del referèndum. La Guàrdia Civil va actuar en aplicació de la instrucció de la Fiscalia de Catalunya, sense que consti que existís o s'hagués produït autorització judicial d'ordre d'entrada i registre, sent probablement autoritzada l'entrada pels responsables de l'empresa.
   
  ·         29 de setembre de 2017. Operaris municipals de Malgrat de Mar procedeixen a retirar pancartes penjades en parets i balcons de propietats de particulars, seguint les ordres de la policia local.
   
  2.-El secret de les comunicacions postals

  L’article 18.3 de la Constitució Espanyola de 1978 diu, en la seva literalitat, que “es garanteix el secret de les comunicacions i, especialment, de les postals, telegràfiques i telefòniques, excepte en cas de resolució judicial”.
   
  Però el secret de les comunicacions va més enllà. A la Unió Europea el secret de la correspondència resta garantit per la Directiva Europea 97/66 del 15 de desembre de 1997. Aquesta Directiva obliga els estats membres a garantir, per llei, la confidencialitat de les comunicacions i les telecomunicacions, i això implica que cap persona que no en sigui l'usuari pot  escoltar, interceptar o emmagatzemar les comunicacions. Qualsevol forma d’intervenció o vigilància requereix una ordre judicial.
   
  Durant els mesos de setembre de l’any 2017 a Catalunya es van realitzar actuacions que plantegen seriosos dubtes sobre si es va preservar aquesta legalitat:
   
  ·         15 de setembre de 2017. La Societat Estatal de Correus i Telègrafs SA (empresa pública 100% de titularitat de l'Estat), va desprecintar sense autorització dels seus titulars un enviament de l'Associació de Veïnes i Veïns de l'Esquerra de l'Eixample, i tot seguit va decidir bloquejar l'enviament d’aquest butlletí mensual en descobrir que una pàgina del butlletí contenia un article que feia referència al dret a votar i al referèndum. Això va obligar els responsables d'aquesta associació a fer el repartiment mitjançant una empresa privada.
   
  ·         El 16 de setembre de 2017. Correus va bloquejar l'enviament d’una part de la tramesa de la revista d’Òmnium Cultural. Un bon nombre dels gairebé 70.000 socis de l’entitat no van rebre aquell número de setembre del butlletí. El motiu era que incloïa un domàs amb la paraula ‘Democràcia’. L’empresa ensobradora va rebre indicacions de Correus perquè cessessin en la seva activitat. El no repartiment va afectar, sobretot, socis i sòcies de les comarques del Vallès Occidental, la Selva i el Baix Llobregat.
   
  ·         19 de setembre de 2017. Sis furgonetes blindades de la Guàrdia Civil es van presentar a les 6 hores del matí a les dependències de l'empresa Unipost de Terrassa amb la voluntat d'intervenir material relacionat amb el Referèndum. Aquesta intervenció es va fer seguint instruccions de la Fiscalia de Catalunya però sense ordre judicial. Aquest fet va motivar que els  responsables de l'empresa es neguessin a facilitar l'entrada de la policia sense autorització judicial d’entrada i registre. Molts ciutadans i ciutadanes es van concentrar durant hores davant l’empresa, de forma pacífica i espontània –cantant i llançant flors-. A les 18 hores -12 hores després de l’arribada de la Guàrdia Civil) es van desallotjar els ciutadans que eren a les portes per tal que el secretari judicial del Jutjat de Guàrdia de Terrassa pogués fer acte de presència i mostrar l'autorització judicial d'entrada i registre convenientment signada, en la qual s’ordenava l'obertura de sobres i, si escau, la requisa de material relacionat amb l'organització del referèndum (sobres oficials de convocatòria als presidents i membres de les meses electorals, etc.). Una intervenció semblant es va realitzar a Unipost de Manresa, així com registres a Barcelona (oficines de Passeig Sant Joan i Comte Borrell) i l'Hospitalet de Llobregat. Aquesta va ser la primera requisa per ordre judicial de material no propagandístic, sinó oficial, organitzatiu del referèndum, doncs s’informà de 45.000 notificacions destinades a les meses electorals.
   
  ·         El 19 de setembre de 2017. Es realitza una operació de registre de furgonetes i correspondència d'una empresa privada de la localitat de Sant Feliu de Llobregat. En aquest marc s’inspecciona i obre, sense autorització judicial prèvia, un paquet de correspondència de correspondència privada (contenia l’oferta educativa del Museu del Ter, i tenia com a destí diversos centres educatius i l'Ajuntament de Manlleu).
   
  ·         29 de setembre de 2017. Correus informa la direcció del setmanari “L’Eco de Sitges” que no el repartirà perquè fa referència a l’1 d’Octubre.
   
  3.- 712 alcaldes investigats per la Fiscalia

  El 13 de setembre de 2017 el Fiscal General de l'Estat espanyol va donar instruccions per investigar i citar a declarar com a investigats en les seus de les fiscalies a 712 alcaldes de Catalunya per la seva presumpta col·laboració amb els dispositius del Referèndum. Així mateix, va ordenar interposar una querella contra els presidents de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i de l’Associació de Municipis per la Independència.
   
  En la instrucció, el Fiscal Maza es remetia a la pàgina web de l’associació de Municipis per la Independència (AMI) que va fer públic el llistat dels 712 alcaldes que van signar el decret de suport al referèndum –podeu consultar el llistat en l’Annex 2. En base a aquesta llista, el fiscal va ordenar obrir diligències d’investigació i que se citessin a declarar com a investigats per “presumptament cooperar en l’organització del referèndum il·legal”.
   
  En el mateix document, el Fiscal General de l’Estat alertava que “en cas que l’alcalde citat no comparegui, s’acordarà la seva detenció i presentació a Fiscalia” i en aquest sentit, ordenava els Mossos d’Esquadra com a policia judicial perquè duguessin a terme els arrestos en cas que fos necessari.
   
  Les primeres citacions i primeres compareixences davant les oficines de la fiscalia (sense previ control judicial) es van produir el dia 19 de setembre de 2017, prosseguint els dies següents. I la instrucció de la fiscalia va ser començar pels alcaldes i alcaldesses dels municipis amb més població, atesa la dificultat que suposava citar als 712 en un termini curt de temps. Un any després, però, consta que només 64 alcaldes i alcaldesses ja han estat cridats a declarar.
   
  Durant aquests darrers mesos la fiscalia ha estat recopilant informació sobre l’actuació dels ajuntaments l’1 d’Octubre mitjançant requeriments als Secretaris dels ajuntaments i als caps de la policia local.
   
  Catalunya té 947 municipis, dels quals 712 tenen en aquest moment el seu alcalde o alcaldessa encausat per la Fiscalia per haver donat suport al referèndum, i amb possibles peticions de penes que incloguin la inhabilitació.
   
  4.-Tancament de webs

  4.1. Tancament de Webs del Referèndum

  ·         13 de setembre de 2017. La Guàrdia Civil es presenta a l’empresa CDMON de Malgrat de Mar i ordena el tancament del web referèndum.cat.
   
  ·         14 de setembre de 2017. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tanca dues pàgines web més del referèndum.
   
  ·         16 de setembre de 2017. El Jutjat d’Instrucció núm. 13 de Barcelona dicta una resolució judicial donant instruccions a la Guàrdia Civil de supervisar que les companyies privades telefòniques —Movistar, Vodafone i Orange, entre d’altres— clausurin els webs institucionals i oficials del referèndum.
   
  ·         17 de setembre de 2017. La Fundació PuntCAT notifica a l’ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) que ha estat obligada a clausurar el web ref1oct.cat i tots aquells dominis .cat que continguin informació sobre el referèndum.
   
  ·         29 de setembre. El TSJC ordena a Google retirar de Playstore l’app que permet saber on s’ha de votar per l’1-Oct.
   
   
  4.2. Tancament de Webs d’associacions i partits polítics

  ·         25 de setembre de 2017. La Guàrdia Civil bloqueja la pàgina web de l’Assemblea Nacional Catalana i ho fa sense cap requeriment escrit previ i sense notificació prèvia als responsables o representants de l’entitat. També tanca altres webs com vullvotar.cat, i d'altres que no estaven directament relacionades amb l'1 d'octubre com Alerta Solidària (alerta.cat). També es tanca el web  empaperem.cat, que coordinava les encartellades massives i facilitava material de l'1-O per descarregar-se; i també impressorsperlademocracia.com que s'oferien per imprimir paperetes pel referèndum. La llista de webs bloquejades arribaria fins a 140. El tancament es fa sense una notificació prèvia i la majoria d'elles són de particulars o d'entitats privades.
   
  ·         27 de setembre de 2017. La Guàrdia Civil tanca el nou web de l’Assemblea, el de Cridaperlademocracia.cat i el de la campanya “Pren partit” (prenpartit.cat) de la CUP. Així es bloquegen pàgines vinculades amb l'1 d’Octubre i també l'independentisme que havien promogut les entitats sobiranistes. És el cas de la webdelsi.cat, holademocracia.cat o assemblea.eu –la web principal de l'ANC que havia servit per restaurar assemblea.cat, també tancada-. I també ha bloquejat la web Cridaperlademocracia.cat, impulsada per Òmnium per promoure la participació en el referèndum.
   
  ·         29 de setembre de 2017. La Guàrdia Civil tanca el web Escoles Obertes, que ja comptava amb més de 60.000 voluntaris.
   
  4.3. Mirrors (les Web Mirall)
  Davant la possible clausura del web del referèndum, apareixen moltes iniciatives particulars de ciutadans i ciutadanes que posen en marxa webs mirall –mirrors- del web del referèndum, que consisteixen en una clonació de la pàgina original.
  ·         22 de setembre de 2017. Agents de la Policia Nacional (CNP) escorcollen la casa d’un jove a Burjassot (València) per haver replicat el web del referèndum. Li requisen material informàtic, el criden a declarar i li anuncien que l’imputen desobediència.
   
  ·         25 i 26 de setembre de 2017. 14 joves de diferents localitats de Barcelona, Girona i Tarragona són citats per la Policia Nacional (CNP) com investigats per delictes de desobediència, per la suposada creació de rèpliques del web del referèndum i altres informacions o opinions de signe polític.
   
  5.- El 20 de setembre de 2017

  El Jutjat d'Instrucció núm. 13 de Barcelona, ​​sota secret del sumari, va ordenar a primera hora del matí del 20 de setembre de 2017 la detenció de catorze alts càrrecs i personal tècnic del Govern de la Generalitat de Catalunya (pertanyents als departaments de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda; Departament d'Afers Exteriors; Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge; Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; i organismes com el CESICAT, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) o l’Administració Oberta de Catalunya, entre d'altres), així com algunes persones alienes al Govern. A Madrid també es va realitzar la detenció d’una responsable de l'empresa privada T-Systems.
   
  Així mateix, a més de les detencions, es va ordenar 41 entrades i registres en seus del Govern, altres organismes públics, domicilis privats i empreses. Aquesta operació va rebre el nom d’Operació Anubis. Les detencions es van practicar totes elles sota diferents acusacions (desobediència, prevaricació, malversació de cabals públics i sedició)
  Però va ser aquell dia que va ja de bon matí va aparèixer per primera vegada una figura delictiva força antiga –i menys utilitzada-: el delicte de sedició.
   
  Diferents informes independents[1] –així com les denúncies realitzades per la defensa dels detinguts- destaquen diferents irregularitats en les actuacions realitzades aquell dia. Així es denuncia que la majoria de les detencions es va realitzar sense les suficients garanties legals, i en alguns casos a més de forma innecessàriament brusca i precipitada. També es destaca la presència desproporcionada d'agents de la Guàrdia Civil.
   
  L’origen de l’actuació es remuntava a les Diligències obertes pel Jutjat núm. 13 de Barcelona, de 9 de febrer de 2017, per investigar possibles delictes de revelació de secrets i delicte informàtic. El jutge havia declarat el secret de sumari des de l’abril de 2017, i en base a aquesta investigació s’havia cridat a declarar diferents treballadors i càrrecs del Govern de la Generalitat a les Dependències de la Guàrdia Civil a Travessera de Gràcia durant les mesos de maig a juliol.
   
  En relació a aquestes detencions i registres, el Consell del Col·legi d'Advocats de Catalunya (que agrupa els 14 col·legis d'advocats de Catalunya) i el "Col·legi de l'Advocacia de Barcelona" (ICAB), van realitzar una condemna pública de les condicions d'execució de les ordres d'entrada i registre indiscriminades i aleatòries que es van produir en aquella data.
   
  També des de la Federació d'ONG "La Fede.CAT" (que agrupa 112 organitzacions de tres federacions d'organitzacions de Drets Humans, Pau i Desenvolupament Humà) va realitzar un manifest en el qual denunciava públicament la no necessitat i desproporcionalitat de les mesures policials i judicials i la vulneració de quatre drets humans fonamentals: dret a un judici just i una tutela judicial efectiva, dret a la intimitat, a la inviolabilitat del domicili i a la privacitat de les comunicacions, dret a la llibertat d'expressió i informació, i el dret a la llibertat de reunió i manifestació.
   
  Aquell mateix dia una nombrosa dotació d’agents de la Policia Nacional (CNP) es va personar al local de la CUP del Carrer de Casp, a Barcelona,  a les 13:30 hores amb la intenció d’entrar a la seu d’aquest partit polític. Els responsables de la CUP van sol·licitar als agents de la Policia Nacional (CNP) tant l’ordre judicial d'entrada i registre a la seu d’aquest partit polític, així com la identificació dels agents que s’hi havien personat. Els agents de la Policia Nacional (CNP) van allargar la presència policial fins a les 20:15 hores sense haver-se produït l'entrada i registre al no disposar de cap resolució judicial.
   
  També el 20 de setembre de 2017 la Guàrdia Civil va requisar de 10 milions de paperetes de vot del referèndum en un magatzem de Bigues i Riells, detenint dues persones.
   
  La reacció popular a l’Operació Anubis va provocar diferents concentracions espontànies i de caire pacífic en molts indrets del país, i molt especialment a Barcelona, sent especialment rellevant la gran concentració que es va formar davant de la seu del departament d’Economia i Hisenda.
   
  En base a això, el  tinent fiscal de la Fiscalia de l'Audiència Nacional (a Madrid) va interposar denúncia criminal davant els Jutjats de Guàrdia de l'Audiència Nacional contra un nombre indeterminat de manifestants i els màxims responsables d’Òmnium Cultural –Jordi Cuixart- i l’Assemblea Nacional Catalana –Jordi Sánchez- per un possible delicte d’ "alçament públic i tumultuari". Fets pels quals van ser cridats setmanes després a declarar davant l’Audiència Nacional qui va dictar presó incondicional per ambdós.
   
  Els diferents fets d’aquell dia 20 de setembre es troben a data d’avui judicialitzats en diferents seus judicials –Jutjat núm. 13 de Barcelona, Audiència Nacional i Tribunal Suprem, entre d’altres-.
   
  6.-L’1 d’Octubre

  6.1.- Danys físics a persones
  Entre els dies 1 i 4 d’octubre es van atendre 1.066 ciutadans per diversos motius, com traumatisme cranioencefàlic, fractura, policontusió, contusió, ferida, crisi d’angoixa/ansietat, arítmia, lipotímia, entre altres: 991 ciutadans l’1 d’octubre i 75 ciutadans entre el 2 i el 4 d’octubre.
   
  D’altra banda, es van atendre 12 agents dels cossos i forces de seguretat, dels quals: 9 agents de la Policia Nacional (CNP), 2 de la Guàrdia Civil i 1 mosso. Aquesta informació es recull en l’informe que el CatSalut va emetre el dia 19 d’octubre de 2017 “Sobre els incidents dels dies 1 al 4 d’octubre de 2017” i que recollia els pacients atesos durant la jornada electoral i dies posteriors a conseqüència de les càrregues dels cossos policials de l’Estat.
   
  Durant la jornada del dia 1 d’octubre de 2017 es van atendre i diagnosticar 991 persones com a conseqüència de les càrregues dels cossos policials de l’Estat:
   
  ·         214 persones ateses pel SEM
  ·         777 persones ateses en centres sanitaris, 38 en centres hospitalaris; 40 en CAP i PAC i 14 en CUAP
   
  Distribució de les persones ateses segons la regió sanitària
   
  Regió sanitària
  Pacients
  %
  Barcelona Ciutat
  325
  32%
  Cam de Tarragona
  48
  5%
  Catalunya Central
  47
  5%
  Girona
  254
  26%
  Lleida, Alt Pirineu i Aran
  123
  12%
  Metropolitana Nord
  58
  6%
  Metropolitana Sud
  30
  30%
  Terres de l'Ebre
  106
  11%
  TOTAL
  991
  100%
   
   
  Classificació diagnòstica corresponent a les 991 persones ateses
   
  Motius atenció
  Total
  %
  INFART AGUT DE MIOCARDI
  1
  0,1%
  TRAUMATISME CRANIO
  ENCEFÅLIC / CONTUSIÓ
  30
  3,0%
  FRACTURA
  23
  2,3%
  POLICONTUSIÓ
  383
  38,6%
  CONTUSIÓ
  435
  43,9%
  FERIDA
  50
  5,0%
  LIPOTÍMIA/HPOTENSIÓ
  36
  3,6%
  ARRÍTMIA
  3
  0,3%
  CRISI ANGOIXA / ANSIETAT
  28
  2,8%
  CONJUNTIVITIS
  2
  0,2%
  TOTAL
  991
  100,0%
   
  Distribució dels casos atesos segons la gravetat del diagnòstic
   
  Gravetat
  Total
  %
  Lleu
  823
  83,0%
  Moderat
  163
  16,4%
  Greu
  5
    0,5%
  TOTAL
  991
  100%
   
   
  Els casos que corresponen als diagnòstics mèdics més greus són:
  •      Un cas d'infart agut de miocardi (Hospital Universitari Vall d'Hebron).
  •      Un cas de fractura del sòl orbitari i maxil·lar superior dret amb afectació del globus ocular (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau).
  •      Un cas de traumatisme cranioencefàlic i abdominal amb crisi hipertensiva (Hospital Plató).
  •      Un cas de traumatisme cranioencefàlic amb pèrdua de consciència (Hospital Santa Caterina).
  •      Un cas de traumatisme d'espatlla dreta i traumatisme muscular de trapezi dret (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau).
  Distribució de les persones ateses segons el sexe
   
  Sexe
  %
  Dona
  31,7%
  Home
  68,3%
  TOTAL
  100%
   
  Distribució de les persones ateses segons el grup d'edat
   
  Edat
  %
  < 18 a.
  2,1%
  de 18 a 40 a.
  39,9%
  de 41 a 65 a.
  47 6%
  > 65 a.
  10,4%
  TOTAL
  100,0%
   
  Entre el total de persones ateses durant el dia 1 d'octubre, hi va haver 2 infants més petits d'11 anys (un per contusió lumbar i un altre per una lipotímia) i 23 persones d'edat superior a 79 anys.
   
  Llista de centres que van atendre persones com a resultat de les càrregues policials segons la regió sanitària
  Regió sanitària
  Centre d'assistència
  At Pirineu i Aran
  CAP El Pont de Suert
  Barcelona Ciutat
  Centre Mèdic Delfos
  CUAP Casernes
  CUAP Cotxeres
  CUAP Dos de Mai
  CUAP Gràcia
  CUAP Horta
  CUAP Manso
  CUAP Perecamps
  CUAP Plató
  CUAP Sant Martí
  Hospital Clínic
  Hospital del Mar
  Hospital Sa rat Cor
  Hospital de Sant Pau
  Hospital Vall Hebron
  Camp de Tarragona
  CAP El Morell
  CAP Montblanc
  CAP Sant Salvador
  CAP Torreforta
  Hospital Joan XXIII
  Hospital Pius de Valls
  Hospital Sant Joan de Reus
  Catalunya Central
  CAP Calaf
  CAP Sant Joan de Vilatorrada
  CAP Sant Vicenç de Castellet
  CAP Súria
  Hospital Althaia de Manresa
  Hospital d'Igualada
  Hospital de Vic
   
   
   
   
   
  Girona
  CAP Bisbal
  CAP Canet
  CAP Cassà de la Selva
  CAP Celrà
  CAP Doctor Subirós
  CAP Güell
  CAP Roses
  CAP Sarrià de Ter
  CAP Taialà
  CAP Vidreres
  CAP Girona 1
  CAP Girona 3
  CAP Girona 4
  CAP Sant Cebrià de Vallalta
   
  CAP Sant Pol de Mar
  Clínica Bofill
  Clínica Girona
  Hospital Sant Jaume de Calella
  Hospital de Figueres
  Hospital Jose Trueta
  Hospital d'Olot
  Hospital de Palamós
  Hospital Santa Caterina
  PAC Banyoles Clínica Salus
  Lleida
  CAP Alcarràs
  CAP Artesa de Segre
  CAP Balaguer
  CAP Mollerussa
  CAP Ponts
  Clínica Montserrat
  CUAP Lleida
  Hospital Arnau de Vilanova
  Metropolitana Nord
  CAP Castellbisbal
  CAP El Masnou
  CUAP Sant Fèlix
  Hospital General de Catalunya
  Hospital de Granollers
  Hospital de Mataró
  Hospital Mútua de Terrassa
  Hospital Parc Taulí
  Hospital de Sant Celoni
  PAC Arenys de Mar
  PAC Badalona
  PAC Mataró
  PAC Santa Perpètua de Mogoda
  PAC Vilassar de Mar
  Metropolitana Sud
  CAP Sant Andreu de la Barca
  CUAP l'Hospitalet
  CUAP Sant Andreu de la Barca
  Hospital Universitari de Bellvitge
  Hospital General de lHospitalet
  Hospital Moisès Brogi
  Hospital Sant Camil
  Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues
  Hospital Sant Joan de Déu de Martorell
  Hospital de Viladecans
  Terres de l'Ebre
  Hospital Comarcal d'Amposta
  CUAP Tortosa - CAP Temple
  Hospital Comarcal Móra d’Ebre
  Hospital Verge de la Cinta
  PAC La Ràpita
  PAC Móra la Nova
   
  Entre els dies 2 i 4 d’octubre de 2017 –en total van ser ateses 75 persones en diferents centres sanitaris-.
   
  Distribució de les persones ateses segons la regió sanitària
  Regió sanitària
  Total
  %
  Barcelona
  15
  20,0%
  Cam Tarragona
  2
  2,7%
  Catalunya Central
  8
  10 7%
  Girona
  38
  50,7%
  Lleida
  2
  2,7%
  Metropolitana Nord
  3
  4,0%
  Metropolitana Sud
  5
  6,7%
  Terres de l'Ebre
  2
  2,7%
  TOTAL
  75
  100%
   
  Classificació diagnòstica corresponent a les 75 persones ateses
   
  MOTIUS ATENCIÓ
  TOTAL
  %
  TRAUMATISME CRÀNIO ENCEFÀLIC
  1
  1,3%
  FRACTURA
  2
  2,7%
  POLICONTUSIÓ
  30
  40,0%
  CONTUSIÓ
  40
  53,3%
  FERIDA
  1
  1,3%
  DESPRENDIMENT VITRI
  1
  1,3%
  TOTAL
  75
  100,0%
   

   
  Distribució dels casos atesos segons la gravetat del diagnòstic
   
  GRAVETAT
  TOTAL
  %
  Lleu
  63
  84,0%
  Moderat
  10
  13,3%
  Greu
  2
  2,7%
  TOTAL
  75
  100,0%
   
  Els casos que corresponen als diagnòstics mèdics més greus són:
  -       Un cas de fractura subcapital impactada de fèmur (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau).
  -       Un cas de policontusions i ferides (PAC La Ràpita).
   
  Distribució segons el sexe
   
  SEXE
  %
  Dona
  30,7%
  Home
  69,3%
  TOTAL
  100,0%
   
   
  Distribució de les persones ateses segons et grup d'edat
   
  EDAT
  %
  < 18 a.
  0,0%
  18 a 40 a.
  42,7%
  41 a 65 a.
  48,0%
  > 65 a.
  9,3%
  TOTAL
  100
   

   
  Atencions a membres dels cossos de seguretat
  cos
   
  Policia Nacional (CNP)
  9 agents
  Guàrdia Civil
  2 agents
  Mossos d'Esquadra
  1 agent
  TOTAL
  12 agents
   
  6.2.- Danys materials:

  L’1 d’octubre diversos equipaments i dependències públiques, especialment centres educatius (64) però també un centre d’atenció primària i dos ) equipaments de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies van patir danys materials de diversa consideració, com trencament de panys i portes, vidres i persianes, pintades a murs, o desperfectes al quadre de llum.
   
  ·         CENTRES EDUCATIUS: danys materials en 64 centres (segons informe de la Direcció General de centres Públics, del Departament d’Ensenyament, de data 4 d’octubre de 2017)

  Baix Llobregat: 13
  Vallès Occidental: 2
  Barcelona Comarques: 1
  Catalunya Central: 3
  Barcelona: 30
  Girona: 5
  Lleida: 3
  Maresme i Vallès Oriental: 2
  Tarragona: 5
   
   
  ·         SALUT: danys causats en un Centre d’Atenció Primària
  CAP Sant Andreu de la Barca, amb trencament de la porta automàtica d’accés al centre i la requisa d’un ordinador ubicat a l’aula.
  ·         EQUIPAMENTS DE LA DIRECCIÓ GENERAL D’ACCIÓ CÍVICA I COMUNITÀRIA.
  Es van produir danys al Casal Cívic de Camp Clar de Tarragona i a l’EP de Lleida.
   
   

  ANNEX 1. Relació d’actuacions en via judicial [2]
  1.1.JURISDICCIÓ PENAL
  1.  Diligències Jutjat Instrucció núm. 13 Barcelona. Investiga arran de querella VOX per sedició, malversació, desobediència i revelació de secrets contra Santiago Vidal, Carles Viver i Lluís Salvadó (març 2017).
   
  -       Declaracions Joaquim Nin, Jordi Graells, Jaume Clotet, Roc Fernández, Ignasi Genovès, i altres treballadors de Presidència i Exteriors davant la Comandància de la Guàrdia Civil a Barcelona (juliol 2017).
  -       El Govern de la Generalitat formula denúncia contra la Guàrdia Civil pels presumptes delictes d'obstrucció a la justícia, usurpació d'atribucions, falsedat en document oficial, violació de secrets i delicte comès per funcionaris contra els drets individuals (juliol 2017).
  -       Registres, detencions i declaracions 20-21 setembre.
  -       Peticions habeas corpus rebutjades.
  -       30 investigats.
   
  2.  Querelles Fiscalia Superior de Catalunya davant Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la Consellera i el Secretari General de Governació per delictes de desobediència, malversació de cabals públics i prevaricació, per la publicació de l'Acord Marc per l'homologació d'empreses subministradores d'urnes. En fase d'instrucció.
   
  3.  Querelles Fiscalia Superior de Catalunya davant TSJC contra el President de la Generalitat, membres del Govern i la Mesa del Parlament (8 setembre 2017) per delictes de desobediència, malversació de cabals públics i prevaricació. (Reclamades pel Tribunal Suprem (TS). Agrupades amb causa de rebel·lió i sedició).
   
  4.  Querelles VOX davant TSJC contra membres del Govern i la Mesa del Parlament setembre 2017 per aprovació Llei referèndum, pels presumptes delictes de prevaricació, usurpació d’atribucions i funcions, desobediència, rebel·lió, sedició i malversació de cabals públics. (Agrupades amb causa rebel·lió i sedició)
   
  5.  Querella per sedició contra Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Josep Lluís Trapero, Teresa Laplana, presentada per la Fiscalia General de l'Estat davant l'Audiència Nacional. Fets 20 setembre 2017. Reclamada pel TS pel que fa a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. (Agrupada amb causa rebel·lió i sedició contra el President de la Generalitat i membres del Govern cessats per l’aplicació de l’art.155 CE i membres de la Mesa del Parlament).
   
  6.  Diligències Jutjat Instrucció núm. 12 Barcelona, delicte de desobediència contra el Director General d'Atenció Ciutadana.
   
  7.  Diligències Jutjat d’lnstrucció núm. 12 de Barcelona, querella de la Fiscalia contra els membres de la Sindicatura Electoral.
   
  8.  Diligències Jutjat Instrucció núm. 7 Barcelona, arran denúncies Govern i particulars per violència 1-0CT. 250 denúncies de particulars. 2 Policies Nacionals (CNP) investigats per delictes contra la integritat física i moral i lesions.
   
  9.  Diligències Jutjat Instrucció núm. 2 Girona, arran denúncies particulars per violència el dia 1 d’octubre.
   
  10.  Diligències Jutjat Instrucció Lleida, arran denúncies particulars per violència el dia 1 d’octubre.
   
  11.      Disset jutjats instrucció Catalunya investiguen: passivitat mossos 1oct, revelació de secrets, desobediència, etc. Denúncies de particulars.
   
  12.      Denúncia de la Fiscalia contra 712 alcaldes que van mostrar el suport al referèndum de l’1 d’octubre.
   
  13.      Querella de la Fiscalia contra els Presidents de I'ACM i AMI, per delictes de desobediència i prevaricació (TSJC).
   
  14.      President Generalitat presenta querella contra Fiscal General de l’Estat i Fiscal Superior de Catalunya pels delictes de prevaricació i usurpació de funcions públiques, per, suposadament, extralimitar-se de les seves competències en citar més de 700 alcaldes a declarar o donar instruccions ais cossos policials per evitar la votació tot i que el TSJC ja investigava els fets i també denuncia nomenament Pérez de los Cobos com a coordinador forces policials. Inadmesa.
   
  15.      Declaracions informàtics webs referèndum. Possiblement diligències policia judicial dimanades de la causa del Jutjat Instrucció núm. 13 de Barcelona.
   
  16.      Querelles Fiscalia General de l’Estat contra President Generalitat cessat, membres Govern cessat i Mesa Parlament per delictes de rebel·lió i sedició. Presentades davant TS quant als membres de la Mesa del Parlament i davant l'Audiència Nacional per la resta. Finalment, TS reclama les causes que se segueixen davant altres òrgans judicials respecte el President i Govern cessats i la Mesa del Parlament.
   
  17.      Fiscalia ordena investigar presumptes delictes d’odi per actuacions contra membres forces seguretat estatals allotjades en hotels a Pineda de Mar i Calella.
   
  18.      Investigació del Jutjat d'instrucció de Reus contra 12 persones, alcalde, regidors, bombers i membres de la societat civil per delictes d'odi.
   
  19.      També s'investiguen per part de la fiscalia, per presumptes delictes odi, ensenyants de la Seu d'Urgell, Sant Andreu de la Barca, Cassà de la Selva i Roses.
   
  20.      El Jutjat d'Instrucció núm. 3 del Vendrell investiga tres professors d’institut per l'obertura dels centres el dia 1 d'octubre.
   
  21.      El Jutjat d'instrucció núm. 1 de Manresa investiga a l'Alcalde de Callús per desobediència arran de l'1 d'octubre, i al regidor de cultura de Sant Joan de Vilatorrada per delicte d'odi.
   
  1.2.JURISDICCIÓ COMPTABLE
  Iniciat expedient d'ofici pel Tribunal de Cuentas per determinar la responsabilitat comptable per les despeses realitzades en política exterior pel Govern de la Generalitat entre els anys 2011 i 2017.
   
  1.3.TRIBUNAL CONSTITUCIONAL
  Part actora Generalitat (Govern, Parlament)
  1.    Recurs d'emparament interposat per Senadors PDeCat i ERC contra l'acord del Senat d'admissió a tràmit de la proposta de mesures del Govern de l'Estat per a l'aplicació de l'article 155 CE i contra la denegació de la sol·licitud de reconsideració formulada en relació amb el mateix. No admès a tràmit perquè aquests acords no suposen cap violació de l'art. 23.2 CE. A la nota de premsa corresponent, el TC fa referència a un altre recurs d'empara interposat per un advocat de Barcelona contra l'acord del Consell de Ministres de 21.10.2017 de proposta de mesures per a l'aplicació de l'art. 155 CE, que també inadmet per prematur.
  2.    Recurs inconstitucionalitat presentat pel Govern de la Generalitat contra l'acord del Senat d'autorització de les mesures per a l'aplicació de l'article 155 CE a Catalunya. S'inadmet per prematur, atès que va ser presentat abans que portés a terme la votació a la Cambra alta i s'adoptés l'acord d'autorització.
  3.    Recurs inconstitucionalitat presentat pel Parlament de Catalunya contra l'acord del Senat, de 27 d'octubre de 2017, d'autorització de les mesures per a l'aplicació de l'article 155 CE a Catalunya. Suspesa tramitació fins que es constitueixi nou Govern a Catalunya.
   
  Part actora Govern Estat
  1.    Recurs inconstitucionalitat contra Llei referèndum, amb invocació art. 161.2 CE. Admès, suspesa Llei i finalment, estimat.
  2.    Impugnació títol V LOTC contra Decret convocatòria referèndum. Admesa, suspès Decret i finalment estimada impugnació.
  3.    Impugnació títol V LOTC contra Decret normes complementàries referèndum. Admesa, suspès Decret i finalment estimada impugnació.
  4.    Recurs inconstitucionalitat contra Llei transitorietat jurídica, amb invocació art. 161.2 CE. Admès, suspesa Llei i finalment, estimada.
  5.    Incident execució instat en relació amb les suspensions derivades dels recursos inconstitucionalitat i impugnacions títol V LOTC en relació amb lleis referèndum i transitorietat i decrets de convocatòria referèndum i normes complementàries. Imposició de multes coercitives a Montserrat Vidal i Josep Maria Jové. Aixecades.
  6.    Impugnació títol V LOTC en relació amb la Resolució del Parlament, de designació de de membres de la Sindicatura Electoral. Admesa, suspesa i imposades multes coercitives en haver estat designats membres de les Sindicatures Electorals de Zona. Multes aixecades per la renúncia dels membres de la Sindicatura.
  7.    Impugnació títol V LOTC en relació amb l'acord del Govern GOV/138/2017, de 2.10.2017, de creació de la Comissió sobre la violació de drets fonamentals a Catalunya. Admesa i suspès.
  8.    Impugnació títol V LOTC contra declaració d'independència. Admesa, suspesa i, finalment estimada.
  9.    Impugnació títol V LOTC contra resolució 23.1.2018 President Parlament de proposta de candidat per a la investidura i contra convocatòria Ple Parlament efectuada 25.1.2018. En tràmit de valoració sobre l'admissió a tràmit, amb adopció de mesures cautelars positives (dissabte 27.1.2018) sobre l'eventual investidura del candidat i atorgament termini al·legacions a les parts (el candidat i els diputats grup parlamentari Junts per Catalunya van sol·licitar que se’ls tingués per personats). Dilluns 29 presentat escrit al·legacions candidat i diputats grup parlamentari Junts per Catalunya. Refusades al·legacions el dia 30.1.2018 a les 14.30 aprox.
   
  Part actora: investigats en causes criminals
  1.    Recurs empara Oriol Junqueras denegació Ilibertat pel TS.
  2.    Recurs empara Jordi Sánchez contra desestimació Sala Penal de la Audiència Nacional Recurs d'Apel·lació 469/17 contra Interlocutòria Jutjat Central Instrucció 3 P.A. 82/17. Admès a tràmit i obre peça separada suspensió.
  3.    Recurs empara Jordi Cuixart contra desestimació Sala Penal de la Audiència Nacional Recurs d'Apel•lació 469/17 contra Interlocutòria Jutjat Central Instrucció 3 P.A. 82/17. Admès a tràmit. No s'ha formulat sol·licitud suspensió.
   
  Part actora: altres
  1.    Recurs emparament (núm. 4304/2017) grup parlamentari PSC contra acord de la Mesa del Parlament que no admet a tràmit la sol·licitud de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre Llei referèndum, amb sol·licitud de suspensió. Denegada mesura cautelar per Interlocutòria 2.10.2017 perquè ha perdut objecte.
  2.    Recurs emparament (núm. 4340/2017) grup parlamentari PSC contra acord de la Mesa del Parlament que no admet a tràmit la sol·licitud de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre Llei transitorietat jurídica, amb sol·licitud de suspensió. Denegada mesura cautelar per Interlocutòria 13.11.2017 perquè ha perdut objecte.
  3.    Recurs emparament (núm. 4856/2017) grup parlamentari PSC contra l'acord de la Mesa del Parlament de Catalunya de 4 octubre 2017, que va qualificar i admetre a tràmit la sol·licitud de convocatòria de Ple ordinari el dia 9 octubre per valoració referèndum. Admès a tràmit i acordada mesura cautelaríssima suspensió.
  4.    Recurs emparament (núm. 5239/2017) grup parlamentari PSC amb sol·licitud mesura cautelaríssima suspensió contra acord Mesa Parlament de 27 octubre 2017 sobre admissió a tràmit de les propostes de resolució grups Junts pel Sí i la CUP sobre "declaració dels representants de Catalunya" i "Procés constituent", amb sol·licitud mesura cautelaríssima suspensió. Admès i denegada mesura cautelaríssima suspensió perquè la sessió ja s'ha celebrat. Mesura cautelar suspensió igualment denegada per Interlocutòria 13.11.2017 perquè ha perdut objecte.
  5.    Recurs emparament contra Acord Senat 27.10.2017 d'autorització mesures per a l'aplicació de l'art. 155 CE, interposat per grup de diputats a l'empara article 42 LOTC. Admès a tràmit.
  6.    Recurs emparament contra Acord Senat 27.10.2017 d'autorització mesures per a l'aplicació de l'art. 155 CE, interposat per grup d'advocats a l'empara article 42 LOTC. Pendent d'admissió.
  7.    Recurs emparament contra Acord Senat 27.10.2017 d'autorització mesures per a l'aplicació de l'art. 155 CE, interposat per grup de ciutadans a l'empara article 42 LOTC. Pendent d'admissió.
  8.    Recurs inconstitucionalitat grup parlamentari PODEMOS Congrés dels Diputats contra l'Acord del Senat 27.10.2017 autorització mesures article 155 CE. Admès a tràmit i suspesa tramitació fins que hi hagi nou Govern Generalitat.
   
  1.4.JURISDICCIÓ CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA
  1. Recurs contenciós administratiu Govern Generalitat contra Ordre no disponibilitat amb sol·licitud suspensió.
  2. Recurs contenciós protecció drets fonamentals davant TS contra Reials decrets d'aplicació de mesures article 155 (cessaments). Interposats per President i membres Govern cessats
  3. Recurs contenciós protecció drets fonamentals davant TS contra Reials decrets d'aplicació de mesures article 155. Interposats per arts càrrecs i personal eventual cessats.
  4. Recurs contenciós administratiu interposat pel Col·lectiu Praga contra Real decret 946/2017, de dissolució del Parlament i convocatòria eleccions 21-D.
  5. Recurs contenciós administratiu interposat per ACM i Ajuntament de Barcelona contra el Reial decret 945/2017, específicament per la supressió del consorci DIPLOCAT. Mesura cautelar suspensió denegada.
   
  1.5-ACCIONS EN INSTÀNCIES INTERNACIONALS
  1. Demanda membre Sindicatura electoral davant TEDH contra imposició multa coercitiva.
  2. Denúncia Col·lectiu Praga davant Relators ONU per violació drets humans.
  3. Denúncia Col·lectiu Praga davant Comissari Europeu de drets humans.
  4. Denúncia Oriol Junqueras, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, protecció drets humans a l'ONU.
  6. Trasllat del Síndic de Greuges de més de 20.000 peticions al Comissari Europeu de Drets Humans contra les mesures cautelars imposades pel TC per no permetre la investidura del MHP.

   
  ANNEX 2. Nombre d’encausats –segons consta a data 28 de setembre de 2018- [3]. 
  Tribunal Suprem: 24 acusats amb delictes que van des de la rebel·lió, malversació de cabals públics i desobediència.
  Audiència Nacional: 7 investigats amb delictes que van des de la sedició , pertinença a organització criminal i encobriment.
  Jutjat d’Instrucció núm.12: 1 investigat per desobediència.
  Jutjat d’Instrucció núm.13: 44 investigats per diferents delictes que encara no tots han estat comunicats.
  Jutjat d’Instrucció núm.15: 5 persones per desobediència i usurpació de funcions.
  Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Martorell: 9 docents inicialment investigats, ara en queden 3, per delicte d’odi.
  Tribunal Superior de Justícia de Catalunya: 3 persones per malversació de cabals públics, revelació de secrets i desobediència.
  Jutjat d’Instrucció núm. 28: 1 persona per prevaricació, desobediència i malversació de cabals públics.
  Investigats per la Guàrdia Civil: diferents persones estan sent investigades  i cridades a declarar però no podem dir la xifra.
   

   
  ANNEX 3. Relació dels 712 Ajuntaments quins alcaldes i alcaldesses són investigats per la Fiscalia per haver donat suport al Referèndum de l’1 d’Octubre [4]
   
  AJUNTAMENT
  COMARCA
  PROVÍNCIA
  Aiguamúrcia
  Alt Camp
  Tarragona
  Alió
  Alt Camp
  Tarragona
  Bràfim
  Alt Camp
  Tarragona
  Cabra del Camp
  Alt Camp
  Tarragona
  El Pla de Santa Maria
  Alt Camp
  Tarragona
  El Pont d'Armentera
  Alt Camp
  Tarragona
  El Rourell
  Alt Camp
  Tarragona
  Els Garidells
  Alt Camp
  Tarragona
  Figuerola del Camp
  Alt Camp
  Tarragona
  La Masó
  Alt Camp
  Tarragona
  La Riba
  Alt Camp
  Tarragona
  Montferri
  Alt Camp
  Tarragona
  Mont-ral
  Alt Camp
  Tarragona
  Nulles
  Alt Camp
  Tarragona
  Puigpelat
  Alt Camp
  Tarragona
  Querol
  Alt Camp
  Tarragona
  Rodonyà
  Alt Camp
  Tarragona
  Valls
  Alt Camp
  Tarragona
  Vilabella
  Alt Camp
  Tarragona
  Vila-rodona
  Alt Camp
  Tarragona
  Agullana
  Alt Empordà
  Girona
  Albanyà
  Alt Empordà
  Girona
  Avinyonet de Puigventós
  Alt Empordà
  Girona
  Bàscara
  Alt Empordà
  Girona
  Boadella i les Escaules
  Alt Empordà
  Girona
  Borrassà
  Alt Empordà
  Girona
  Cabanelles
  Alt Empordà
  Girona
  Cabanes
  Alt Empordà
  Girona
  Cadaqués
  Alt Empordà
  Girona
  Cantallops
  Alt Empordà
  Girona
  Castelló d'Empúries
  Alt Empordà
  Girona
  Darnius
  Alt Empordà
  Girona
  El Port de la Selva
  Alt Empordà
  Girona
  Espolla
  Alt Empordà
  Girona
  Figueres
  Alt Empordà
  Girona
  Fortià
  Alt Empordà
  Girona
  Garrigàs
  Alt Empordà
  Girona
  Garriguella
  Alt Empordà
  Girona
  La Jonquera
  Alt Empordà
  Girona
  La Selva de Mar
  Alt Empordà
  Girona
  L'Armentera
  Alt Empordà
  Girona
  Lladó
  Alt Empordà
  Girona
  Llançà
  Alt Empordà
  Girona
  Llers
  Alt Empordà
  Girona
  Maçanet de Cabrenys
  Alt Empordà
  Girona
  Masarac
  Alt Empordà
  Girona
  Mollet de Peralada
  Alt Empordà
  Girona
  Navata
  Alt Empordà
  Girona
  Ordis
  Alt Empordà
  Girona
  Palau de Santa Eulàlia
  Alt Empordà
  Girona
  Palau-Saverdera
  Alt Empordà
  Girona
  Pau
  Alt Empordà
  Girona
  Pedret i Marzà
  Alt Empordà
  Girona
  Pont de Molins
  Alt Empordà
  Girona
  Pontós
  Alt Empordà
  Girona
  Rabós
  Alt Empordà
  Girona
  Roses
  Alt Empordà
  Girona
  Sant Climent Sescebes
  Alt Empordà
  Girona
  Sant Llorenç de la Muga
  Alt Empordà
  Girona
  Sant Mori
  Alt Empordà
  Girona
  Sant Pere Pescador
  Alt Empordà
  Girona
  Santa Llogaia d'Àlguema
  Alt Empordà
  Girona
  Saus, Camallera i Llampaies
  Alt Empordà
  Girona
  Siurana
  Alt Empordà
  Girona
  Ventalló
  Alt Empordà
  Girona
  Vilabertran
  Alt Empordà
  Girona
  Viladamat
  Alt Empordà
  Girona
  Vilajuïga
  Alt Empordà
  Girona
  Vilamacolum
  Alt Empordà
  Girona
  Vilamaniscle
  Alt Empordà
  Girona
  Vilanant
  Alt Empordà
  Girona
  Vila-sacra
  Alt Empordà
  Girona
  Vilaür
  Alt Empordà
  Girona
  Consell Comarcal de l'Alt Penedès
  Alt Penedès
  Barcelona
  El Pla del Penedès
  Alt Penedès
  Barcelona
  Font-rubí
  Alt Penedès
  Barcelona
  La Granada
  Alt Penedès
  Barcelona
  Les Cabanyes
  Alt Penedès
  Barcelona
  Olèrdola
  Alt Penedès
  Barcelona
  Sant Martí Sarroca
  Alt Penedès
  Barcelona
  Sant Pere de Riudebitlles
  Alt Penedès
  Barcelona
  Sant Quintí de Mediona
  Alt Penedès
  Barcelona
  Sant Sadurní d'Anoia
  Alt Penedès
  Barcelona
  Subirats
  Alt Penedès
  Barcelona
  Torrelavit
  Alt Penedès
  Barcelona
  Torrelles de Foix
  Alt Penedès
  Barcelona
  Vilafranca del Penedès
  Alt Penedès
  Barcelona
  Alàs i Cerc
  Alt Urgell
  Lleida
  Arsèguel
  Alt Urgell
  Lleida
  Bassella
  Alt Urgell
  Lleida
  Coll de Nargó
  Alt Urgell
  Lleida
  El Pont de Bar
  Alt Urgell
  Lleida
  Estamariu
  Alt Urgell
  Lleida
  Fígols i Alinyà
  Alt Urgell
  Lleida
  Josa i Tuixén
  Alt Urgell
  Lleida
  La Seu d'Urgell
  Alt Urgell
  Lleida
  La Vansa i Fórnols
  Alt Urgell
  Lleida
  Les Valls d'Aguilar
  Alt Urgell
  Lleida
  Montferrer i Castellbò
  Alt Urgell
  Lleida
  Oliana
  Alt Urgell
  Lleida
  Organyà
  Alt Urgell
  Lleida
  Ribera d'Urgellet
  Alt Urgell
  Lleida
  El Pont de Suert
  Alta Ribagorça
  Lleida
  Vall de Boí
  Alta Ribagorça
  Lleida
  Vilaller
  Alta Ribagorça
  Lleida
  Bellprat
  Anoia
  Barcelona
  Calaf
  Anoia
  Barcelona
  Calonge de Segarra
  Anoia
  Barcelona
  Capellades
  Anoia
  Barcelona
  Carme
  Anoia
  Barcelona
  Castellfollit de Riubregós
  Anoia
  Barcelona
  Castellolí
  Anoia
  Barcelona
  Copons
  Anoia
  Barcelona
  El Bruc
  Anoia
  Barcelona
  Els Prats de Rei
  Anoia
  Barcelona
  Igualada
  Anoia
  Barcelona
  Jorba
  Anoia
  Barcelona
  La Llacuna
  Anoia
  Barcelona
  La Pobla de Claramunt
  Anoia
  Barcelona
  La Torre de Claramunt
  Anoia
  Barcelona
  Masquefa
  Anoia
  Barcelona
  Montmaneu
  Anoia
  Barcelona
  Orpí
  Anoia
  Barcelona
  Piera
  Anoia
  Barcelona
  Pujalt
  Anoia
  Barcelona
  Rubió
  Anoia
  Barcelona
  Sant Martí de Tous
  Anoia
  Barcelona
  Sant Martí Sesgueioles
  Anoia
  Barcelona
  Sant Pere Sallavinera
  Anoia
  Barcelona
  Santa Maria de Miralles
  Anoia
  Barcelona
  Veciana
  Anoia
  Barcelona
  Aguilar de Segarra
  Bages
  Barcelona
  Artés
  Bages
  Barcelona
  Avinyó
  Bages
  Barcelona
  Callús
  Bages
  Barcelona
  Cardona
  Bages
  Barcelona
  Fonollosa
  Bages
  Barcelona
  Gaià
  Bages
  Barcelona
  Manresa
  Bages
  Barcelona
  Marganell
  Bages
  Barcelona
  Monistrol de Montserrat
  Bages
  Barcelona
  Navarcles
  Bages
  Barcelona
  Navàs
  Bages
  Barcelona
  Rajadell
  Bages
  Barcelona
  Sallent
  Bages
  Barcelona
  Sant Feliu Sasserra
  Bages
  Barcelona
  Sant Joan de Vilatorrada
  Bages
  Barcelona
  Sant Mateu de Bages
  Bages
  Barcelona
  Sant Salvador de Guardiola
  Bages
  Barcelona
  Sant Vicenç de Castellet
  Bages
  Barcelona
  Santpedor
  Bages
  Barcelona
  Súria
  Bages
  Barcelona
  Talamanca
  Bages
  Barcelona
  Alforja
  Baix Camp
  Tarragona
  Almoster
  Baix Camp
  Tarragona
  Arbolí
  Baix Camp
  Tarragona
  Botarell
  Baix Camp
  Tarragona
  Cambrils
  Baix Camp
  Tarragona
  Capafonts
  Baix Camp
  Tarragona
  Castellvell del Camp
  Baix Camp
  Tarragona
  Colldejou
  Baix Camp
  Tarragona
  Duesaigües
  Baix Camp
  Tarragona
  La Febró
  Baix Camp
  Tarragona
  L'Aleixar
  Baix Camp
  Tarragona
  L'Argentera
  Baix Camp
  Tarragona
  Les Borges del Camp
  Baix Camp
  Tarragona
  Maspujols
  Baix Camp
  Tarragona
  Montbrió del Camp
  Baix Camp
  Tarragona
  Prades
  Baix Camp
  Tarragona
  Pratdip
  Baix Camp
  Tarragona
  Reus
  Baix Camp
  Tarragona
  Riudecanyes
  Baix Camp
  Tarragona
  Riudecols
  Baix Camp
  Tarragona
  Riudoms
  Baix Camp
  Tarragona
  Vilanova d'Escornalbou
  Baix Camp
  Tarragona
  Vilaplana
  Baix Camp
  Tarragona
  Vinyols i els Arcs
  Baix Camp
  Tarragona
  Camarles
  Baix Ebre
  Tarragona
  Deltebre
  Baix Ebre
  Tarragona
  El Perelló
  Baix Ebre
  Tarragona
  EMD Bítem
  Baix Ebre
  Tarragona
  EMD Campredó
  Baix Ebre
  Tarragona
  EMD Jesús
  Baix Ebre
  Tarragona
  L'Aldea
  Baix Ebre
  Tarragona
  L'Ametlla de Mar
  Baix Ebre
  Tarragona
  L'Ampolla
  Baix Ebre
  Tarragona
  Paüls
  Baix Ebre
  Tarragona
  Roquetes
  Baix Ebre
  Tarragona
  Tortosa
  Baix Ebre
  Tarragona
  Xerta
  Baix Ebre
  Tarragona
  Begur
  Baix Empordà
  Girona
  Bellcaire d'Empordà
  Baix Empordà
  Girona
  Calonge
  Baix Empordà
  Girona
  Colomers
  Baix Empordà
  Girona
  Corçà
  Baix Empordà
  Girona
  Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura
  Baix Empordà
  Girona
  Gualta
  Baix Empordà
  Girona
  Jafre
  Baix Empordà
  Girona
  La Bisbal d'Empordà
  Baix Empordà
  Girona
  La Pera
  Baix Empordà
  Girona
  La Tallada d'Empordà
  Baix Empordà
  Girona
  Mont-ras
  Baix Empordà
  Girona
  Palafrugell
  Baix Empordà
  Girona
  Palamós
  Baix Empordà
  Girona
  Palau-sator
  Baix Empordà
  Girona
  Regencós
  Baix Empordà
  Girona
  Rupià
  Baix Empordà
  Girona
  Santa Cristina d'Aro
  Baix Empordà
  Girona
  Torrent
  Baix Empordà
  Girona
  Torroella de Montgrí
  Baix Empordà
  Girona
  Ullastret
  Baix Empordà
  Girona
  Verges
  Baix Empordà
  Girona
  Begues
  Baix Llobregat
  Barcelona
  Castellví de Rosanes
  Baix Llobregat
  Barcelona
  Collbató
  Baix Llobregat
  Barcelona
  Corbera de Llobregat
  Baix Llobregat
  Barcelona
  El Papiol
  Baix Llobregat
  Barcelona
  La Palma de Cervelló
  Baix Llobregat
  Barcelona
  Martorell
  Baix Llobregat
  Barcelona
  Molins de Rei
  Baix Llobregat
  Barcelona
  Olesa de Montserrat
  Baix Llobregat
  Barcelona
  Sant Climent de Llobregat
  Baix Llobregat
  Barcelona
  Torrelles de Llobregat
  Baix Llobregat
  Barcelona
  Banyeres del Penedès
  Baix Penedès
  Tarragona
  Bellvei
  Baix Penedès
  Tarragona
  Bonastre
  Baix Penedès
  Tarragona
  Cunit
  Baix Penedès
  Tarragona
  El Vendrell
  Baix Penedès
  Tarragona
  La Bisbal del Penedès
  Baix Penedès
  Tarragona
  Llorenç del Penedès
  Baix Penedès
  Tarragona
  Masllorens
  Baix Penedès
  Tarragona
  Sant Jaume dels Domenys
  Baix Penedès
  Tarragona
  Avià
  Berguedà
  Barcelona
  Berga
  Berguedà
  Barcelona
  Capolat
  Berguedà
  Barcelona
  Casserres
  Berguedà
  Barcelona
  Castellar de n'Hug
  Berguedà
  Barcelona
  Cercs
  Berguedà
  Barcelona
  Gironella
  Berguedà
  Barcelona
  Guardiola de Berguedà
  Berguedà
  Barcelona
  La Pobla de Lillet
  Berguedà
  Barcelona
  L'Espunyola
  Berguedà
  Barcelona
  Montclar
  Berguedà
  Barcelona
  Olvan
  Berguedà
  Barcelona
  Puig-reig
  Berguedà
  Barcelona
  Saldes
  Berguedà
  Barcelona
  Sant Jaume de Frontanyà
  Berguedà
  Barcelona
  Sant Julià de Cerdanyola
  Berguedà
  Barcelona
  Santa Maria de Merlès
  Berguedà
  Barcelona
  Vallcebre
  Berguedà
  Barcelona
  Vilada
  Berguedà
  Barcelona
  Viver i Serrateix
  Berguedà
  Barcelona
  Gósol
  Berguedà
  Lleida
  Alp
  Cerdanya
  Girona
  Bolvir
  Cerdanya
  Girona
  Das
  Cerdanya
  Girona
  Fontanals de Cerdanya
  Cerdanya
  Girona
  Ger
  Cerdanya
  Girona
  Guils de Cerdanya
  Cerdanya
  Girona
  Isòvol
  Cerdanya
  Girona
  Llívia
  Cerdanya
  Girona
  Puigcerdà
  Cerdanya
  Girona
  Bellver de Cerdanya
  Cerdanya
  Lleida
  Lles de Cerdanya
  Cerdanya
  Lleida
  Montellà i Martinet
  Cerdanya
  Lleida
  Prullans
  Cerdanya
  Lleida
  Barberà de la Conca
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Blancafort
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Forès
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Les Piles
  Conca de Barberà
  Tarragona
  L'Espluga de Francolí
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Llorac
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Montblanc
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Passanant i Belltall
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Pira
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Rocafort de Queralt
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Santa Coloma de Queralt
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Sarral
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Senan
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Solivella
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Vallclara
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Vallfogona de Riucorb
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Vilaverd
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Vimbodí i Poblet
  Conca de Barberà
  Tarragona
  Canyelles
  Garraf
  Barcelona
  Sitges
  Garraf
  Barcelona
  Vilanova i la Geltrú
  Garraf
  Barcelona
  Bellaguarda
  Garrigues
  Lleida
  Bovera
  Garrigues
  Lleida
  Cervià de les Garrigues
  Garrigues
  Lleida
  Consell Comarcal de les Garrigues
  Garrigues
  Lleida
  El Cogul
  Garrigues
  Lleida
  El Soleràs
  Garrigues
  Lleida
  El Vilosell
  Garrigues
  Lleida
  Els Omellons
  Garrigues
  Lleida
  Els Torms
  Garrigues
  Lleida
  Fulleda
  Garrigues
  Lleida
  Granyena de les Garrigues
  Garrigues
  Lleida
  Juncosa
  Garrigues
  Lleida
  Juneda
  Garrigues
  Lleida
  La Floresta
  Garrigues
  Lleida
  La Granadella
  Garrigues
  Lleida
  La Pobla de Cérvoles
  Garrigues
  Lleida
  L'Albagés
  Garrigues
  Lleida
  L'Albi
  Garrigues
  Lleida
  Les Borges Blanques
  Garrigues
  Lleida
  L'Espluga Calba
  Garrigues
  Lleida
  Puiggròs
  Garrigues
  Lleida
  Tarrés
  Garrigues
  Lleida
  Vinaixa
  Garrigues
  Lleida
  Argelaguer
  Garrotxa
  Girona
  Besalú
  Garrotxa
  Girona
  Beuda
  Garrotxa
  Girona
  Castellfollit de la Roca
  Garrotxa
  Girona
  La Vall de Bianya
  Garrotxa
  Girona
  La Vall d'en Bas
  Garrotxa
  Girona
  Les Planes d'Hostoles
  Garrotxa
  Girona
  Les Preses
  Garrotxa
  Girona
  Maià de Montcal
  Garrotxa
  Girona
  Mieres
  Garrotxa
  Girona
  Montagut i Oix
  Garrotxa
  Girona
  Olot
  Garrotxa
  Girona
  Riudaura
  Garrotxa
  Girona
  Sant Aniol de Finestres
  Garrotxa
  Girona
  Sant Feliu de Pallerols
  Garrotxa
  Girona
  Sant Ferriol
  Garrotxa
  Girona
  Sant Jaume de Llierca
  Garrotxa
  Girona
  Sant Joan les Fonts
  Garrotxa
  Girona
  Santa Pau
  Garrotxa
  Girona
  Aiguaviva
  Gironès
  Girona
  Bescanó
  Gironès
  Girona
  Bordils
  Gironès
  Girona
  Campllong
  Gironès
  Girona
  Canet d'Adri
  Gironès
  Girona
  Cassà de la Selva
  Gironès
  Girona
  Celrà
  Gironès
  Girona
  Cervià de Ter
  Gironès
  Girona
  Flaçà
  Gironès
  Girona
  Fornells de la Selva
  Gironès
  Girona
  Girona
  Gironès
  Girona
  Llagostera
  Gironès
  Girona
  Llambilles
  Gironès
  Girona
  Medinyà
  Gironès
  Girona
  Salt
  Gironès
  Girona
  Sant Andreu Salou
  Gironès
  Girona
  Sant Gregori
  Gironès
  Girona
  Sant Julià de Ramis
  Gironès
  Girona
  Sant Martí de Llémena
  Gironès
  Girona
  Sant Martí Vell
  Gironès
  Girona
  Sarrià de Ter
  Gironès
  Girona
  Vilablareix
  Gironès
  Girona
  Alella
  Maresme
  Barcelona
  Arenys de Mar
  Maresme
  Barcelona
  Arenys de Munt
  Maresme
  Barcelona
  Argentona
  Maresme
  Barcelona
  Cabrera de Mar
  Maresme
  Barcelona
  Cabrils
  Maresme
  Barcelona
  Caldes d'Estrac
  Maresme
  Barcelona
  Calella
  Maresme
  Barcelona
  Canet de Mar
  Maresme
  Barcelona
  Dosrius
  Maresme
  Barcelona
  El Masnou
  Maresme
  Barcelona
  Malgrat de Mar
  Maresme
  Barcelona
  Montgat
  Maresme
  Barcelona
  Premià de Dalt
  Maresme
  Barcelona
  Premià de Mar
  Maresme
  Barcelona
  Sant Pol de Mar
  Maresme
  Barcelona
  Sant Vicenç de Montalt
  Maresme
  Barcelona
  Santa Susanna
  Maresme
  Barcelona
  Teià
  Maresme
  Barcelona
  Tordera
  Maresme
  Barcelona
  Vilassar de Dalt
  Maresme
  Barcelona
  Vilassar de Mar
  Maresme
  Barcelona
  Calders
  Moianès
  Barcelona
  Castellcir
  Moianès
  Barcelona
  Castellterçol
  Moianès
  Barcelona
  Collsuspina
  Moianès
  Barcelona
  L'Estany
  Moianès
  Barcelona
  Moià
  Moianès
  Barcelona
  Monistrol de Calders
  Moianès
  Barcelona
  Sant Quirze Safaja
  Moianès
  Barcelona
  Santa Maria d'Oló
  Moianès
  Barcelona
  Alcanar
  Montsià
  Tarragona
  Amposta
  Montsià
  Tarragona
  Freginals
  Montsià
  Tarragona
  La Galera
  Montsià
  Tarragona
  Masdenverge
  Montsià
  Tarragona
  Sant Carles de la Ràpita
  Montsià
  Tarragona
  Santa Bàrbara
  Montsià
  Tarragona
  Àger
  Noguera
  Lleida
  Albesa
  Noguera
  Lleida
  Algerri
  Noguera
  Lleida
  Alòs de Balaguer
  Noguera
  Lleida
  Artesa de Segre
  Noguera
  Lleida
  Balaguer
  Noguera
  Lleida
  Bellcaire d'Urgell
  Noguera
  Lleida
  Bellmunt d'Urgell
  Noguera
  Lleida
  Camarasa
  Noguera
  Lleida
  Castelló de Farfanya
  Noguera
  Lleida
  Cubells
  Noguera
  Lleida
  Foradada
  Noguera
  Lleida
  Ivars de Noguera
  Noguera
  Lleida
  La Sentiu de Sió
  Noguera
  Lleida
  Les Avellanes i Santa Linya
  Noguera
  Lleida
  Menàrguens
  Noguera
  Lleida
  Oliola
  Noguera
  Lleida
  Os de Balaguer
  Noguera
  Lleida
  Penelles
  Noguera
  Lleida
  Preixens
  Noguera
  Lleida
  Térmens
  Noguera
  Lleida
  Torrelameu
  Noguera
  Lleida
  Vilanova de l'Aguda
  Noguera
  Lleida
  Vilanova de Meià
  Noguera
  Lleida
  Alpens
  Osona
  Barcelona
  Balenyà
  Osona
  Barcelona
  Calldetenes
  Osona
  Barcelona
  El Brull
  Osona
  Barcelona
  EMD Sant Miquel de Balenyà
  Osona
  Barcelona
  Folgueroles
  Osona
  Barcelona
  Gurb
  Osona
  Barcelona
  Les Masies de Roda
  Osona
  Barcelona
  L'Esquirol
  Osona
  Barcelona
  Lluçà
  Osona
  Barcelona
  Malla
  Osona
  Barcelona
  Manlleu
  Osona
  Barcelona
  Montesquiu
  Osona
  Barcelona
  Muntanyola
  Osona
  Barcelona
  Olost
  Osona
  Barcelona
  Orís
  Osona
  Barcelona
  Oristà
  Osona
  Barcelona
  Perafita
  Osona
  Barcelona
  Prats de Lluçanès
  Osona
  Barcelona
  Roda de Ter
  Osona
  Barcelona
  Rupit i Pruit
  Osona
  Barcelona
  Sant Agustí de Lluçanès
  Osona
  Barcelona
  Sant Bartomeu del Grau
  Osona
  Barcelona
  Sant Boi de Lluçanès
  Osona
  Barcelona
  Sant Hipòlit de Voltregà
  Osona
  Barcelona
  Sant Julià de Vilatorta
  Osona
  Barcelona
  Sant Martí d'Albars
  Osona
  Barcelona
  Sant Martí de Centelles
  Osona
  Barcelona
  Sant Pere de Torelló
  Osona
  Barcelona
  Sant Quirze de Besora
  Osona
  Barcelona
  Sant Sadurní d'Osormort
  Osona
  Barcelona
  Sant Vicenç de Torelló
  Osona
  Barcelona
  Santa Cecília de Voltregà
  Osona
  Barcelona
  Santa Eugènia de Berga
  Osona
  Barcelona
  Santa Eulàlia de Riuprimer
  Osona
  Barcelona
  Seva
  Osona
  Barcelona
  Sobremunt
  Osona
  Barcelona
  Sora
  Osona
  Barcelona
  Taradell
  Osona
  Barcelona
  Tavèrnoles
  Osona
  Barcelona
  Tavertet
  Osona
  Barcelona
  Tona
  Osona
  Barcelona
  Torelló
  Osona
  Barcelona
  Vic
  Osona
  Barcelona
  Vilanova de Sau
  Osona
  Barcelona
  Espinelves
  Osona
  Girona
  Vidrà
  Osona
  Girona
  Viladrau
  Osona
  Girona
  Castell de Mur
  Pallars Jussà
  Lleida
  Conca de Dalt
  Pallars Jussà
  Lleida
  Isona i Conca Dellà
  Pallars Jussà
  Lleida
  La Pobla de Segur
  Pallars Jussà
  Lleida
  La Torre de Capdella
  Pallars Jussà
  Lleida
  Llimiana
  Pallars Jussà
  Lleida
  Salàs de Pallars
  Pallars Jussà
  Lleida
  Sant Esteve de la Sarga
  Pallars Jussà
  Lleida
  Sarroca de Bellera
  Pallars Jussà
  Lleida
  Tremp
  Pallars Jussà
  Lleida
  Alins
  Pallars Sobirà
  Lleida
  Alt Àneu
  Pallars Sobirà
  Lleida
  Espot
  Pallars Sobirà
  Lleida
  Esterri d'Àneu
  Pallars Sobirà
  Lleida
  Esterri de Cardós
  Pallars Sobirà
  Lleida
  Farrera
  Pallars Sobirà
  Lleida
  La Guingueta d'Àneu
  Pallars Sobirà
  Lleida
  Lladorre
  Pallars Sobirà
  Lleida
  Llavorsí
  Pallars Sobirà
  Lleida
  Rialp
  Pallars Sobirà
  Lleida
  Soriguera
  Pallars Sobirà
  Lleida
  Sort
  Pallars Sobirà
  Lleida
  Banyoles
  Pla de l'Estany
  Girona
  Camós
  Pla de l'Estany
  Girona
  Consell Comarcal del Pla de l'Estany
  Pla de l'Estany
  Girona
  Cornellà del Terri
  Pla de l'Estany
  Girona
  Crespià
  Pla de l'Estany
  Girona
  Esponellà
  Pla de l'Estany
  Girona
  Fontcoberta
  Pla de l'Estany
  Girona
  Palol de Revardit
  Pla de l'Estany
  Girona
  Sant Miquel de Campmajor
  Pla de l'Estany
  Girona
  Serinyà
  Pla de l'Estany
  Girona
  Vilademuls
  Pla de l'Estany
  Girona
  Barbens
  Pla d'Urgell
  Lleida
  Bell-lloc d'Urgell
  Pla d'Urgell
  Lleida
  Bellvís
  Pla d'Urgell
  Lleida
  Castellnou de Seana
  Pla d'Urgell
  Lleida
  El Palau d'Anglesola
  Pla d'Urgell
  Lleida
  El Poal
  Pla d'Urgell
  Lleida
  Fondarella
  Pla d'Urgell
  Lleida
  Golmés
  Pla d'Urgell
  Lleida
  Ivars d'Urgell
  Pla d'Urgell
  Lleida
  Linyola
  Pla d'Urgell
  Lleida
  Miralcamp
  Pla d'Urgell
  Lleida
  Mollerussa
  Pla d'Urgell
  Lleida
  Sidamon
  Pla d'Urgell
  Lleida
  Torregrossa
  Pla d'Urgell
  Lleida
  Vilanova de Bellpuig
  Pla d'Urgell
  Lleida
  Vila-sana
  Pla d'Urgell
  Lleida
  Bellmunt del Priorat
  Priorat
  Tarragona
  Cabacés
  Priorat
  Tarragona
  Capçanes
  Priorat
  Tarragona
  Cornudella de Montsant
  Priorat
  Tarragona
  El Masroig
  Priorat
  Tarragona
  El Molar
  Priorat
  Tarragona
  Els Guiamets
  Priorat
  Tarragona
  Falset
  Priorat
  Tarragona
  Gratallops
  Priorat
  Tarragona
  La Bisbal de Falset
  Priorat
  Tarragona
  La Figuera
  Priorat
  Tarragona
  La Morera de Montsant
  Priorat
  Tarragona
  La Torre de Fontaubella
  Priorat
  Tarragona
  La Vilella Alta
  Priorat
  Tarragona
  La Vilella Baixa
  Priorat
  Tarragona
  Marça
  Priorat
  Tarragona
  Margalef
  Priorat
  Tarragona
  Poboleda
  Priorat
  Tarragona
  Porrera
  Priorat
  Tarragona
  Pradell de la Teixeta
  Priorat
  Tarragona
  Ulldemolins
  Priorat
  Tarragona
  Benissanet
  Ribera d'Ebre
  Tarragona
  Flix
  Ribera d'Ebre
  Tarragona
  Garcia
  Ribera d'Ebre
  Tarragona
  Ginestar
  Ribera d'Ebre
  Tarragona
  La Palma d'Ebre
  Ribera d'Ebre
  Tarragona
  La Torre de l'Espanyol
  Ribera d'Ebre
  Tarragona
  Miravet
  Ribera d'Ebre
  Tarragona
  Móra d'Ebre
  Ribera d'Ebre
  Tarragona
  Móra la Nova
  Ribera d'Ebre
  Tarragona
  Rasquera
  Ribera d'Ebre
  Tarragona
  Riba-roja d'Ebre
  Ribera d'Ebre
  Tarragona
  Tivissa
  Ribera d'Ebre
  Tarragona
  Vinebre
  Ribera d'Ebre
  Tarragona
  Campdevànol
  Ripollès
  Girona
  Campelles
  Ripollès
  Girona
  Camprodon
  Ripollès
  Girona
  Gombrèn
  Ripollès
  Girona
  Les Llosses
  Ripollès
  Girona
  Llanars
  Ripollès
  Girona
  Molló
  Ripollès
  Girona
  Ogassa
  Ripollès
  Girona
  Pardines
  Ripollès
  Girona
  Planoles
  Ripollès
  Girona
  Queralbs
  Ripollès
  Girona
  Ribes de Freser
  Ripollès
  Girona
  Ripoll
  Ripollès
  Girona
  Sant Joan de les Abadesses
  Ripollès
  Girona
  Sant Pau de Segúries
  Ripollès
  Girona
  Toses
  Ripollès
  Girona
  Vallfogona de Ripollès
  Ripollès
  Girona
  Vilallonga de Ter
  Ripollès
  Girona
  Biosca
  Segarra
  Lleida
  Cervera
  Segarra
  Lleida
  Els Plans de Sió
  Segarra
  Lleida
  Estaràs
  Segarra
  Lleida
  Granyena de Segarra
  Segarra
  Lleida
  Guissona
  Segarra
  Lleida
  Ivorra
  Segarra
  Lleida
  Les Oluges
  Segarra
  Lleida
  Massoteres
  Segarra
  Lleida
  Montoliu de Segarra
  Segarra
  Lleida
  Montornès de Segarra
  Segarra
  Lleida
  Ribera d'Ondara
  Segarra
  Lleida
  Sanaüja
  Segarra
  Lleida
  Sant Guim de Freixenet
  Segarra
  Lleida
  Sant Guim de la Plana
  Segarra
  Lleida
  Tarroja de Segarra
  Segarra
  Lleida
  Torà
  Segarra
  Lleida
  Torrefeta i Florejacs
  Segarra
  Lleida
  Aitona
  Segrià
  Lleida
  Albatàrrec
  Segrià
  Lleida
  Alcanó
  Segrià
  Lleida
  Alcarràs
  Segrià
  Lleida
  Alcoletge
  Segrià
  Lleida
  Alfés
  Segrià
  Lleida
  Almacelles
  Segrià
  Lleida
  Almatret
  Segrià
  Lleida
  Almenar
  Segrià
  Lleida
  Alpicat
  Segrià
  Lleida
  Artesa de Lleida
  Segrià
  Lleida
  Aspa
  Segrià
  Lleida
  Benavent de Segrià
  Segrià
  Lleida
  Corbins
  Segrià
  Lleida
  Els Alamús
  Segrià
  Lleida
  La Granja d'Escarp
  Segrià
  Lleida
  La Portella
  Segrià
  Lleida
  Llardecans
  Segrià
  Lleida
  Maials
  Segrià
  Lleida
  Montoliu de Lleida
  Segrià
  Lleida
  Puigverd de Lleida
  Segrià
  Lleida
  Rosselló
  Segrià
  Lleida
  Seròs
  Segrià
  Lleida
  Soses
  Segrià
  Lleida
  Sudanell
  Segrià
  Lleida
  Sunyer
  Segrià
  Lleida
  Torrebesses
  Segrià
  Lleida
  Torrefarrera
  Segrià
  Lleida
  Vilanova de la Barca
  Segrià
  Lleida
  Vilanova de Segrià
  Segrià
  Lleida
  Fogars de la Selva
  Selva
  Barcelona
  Amer
  Selva
  Girona
  Anglès
  Selva
  Girona
  Arbúcies
  Selva
  Girona
  Caldes de Malavella
  Selva
  Girona
  Hostalric
  Selva
  Girona
  La Cellera de Ter
  Selva
  Girona
  Massanes
  Selva
  Girona
  Osor
  Selva
  Girona
  Riells i Viabrea
  Selva
  Girona
  Riudarenes
  Selva
  Girona
  Riudellots de la Selva
  Selva
  Girona
  Sant Feliu de Buixalleu
  Selva
  Girona
  Sant Hilari Sacalm
  Selva
  Girona
  Sant Julià del Llor i Bonmatí
  Selva
  Girona
  Santa Coloma de Farners
  Selva
  Girona
  Tossa de Mar
  Selva
  Girona
  Vidreres
  Selva
  Girona
  Vilobí d'Onyar
  Selva
  Girona
  Castellar de la Ribera
  Solsonès
  Lleida
  Clariana de Cardener
  Solsonès
  Lleida
  Guixers
  Solsonès
  Lleida
  La Coma i la Pedra
  Solsonès
  Lleida
  Llobera
  Solsonès
  Lleida
  Navès
  Solsonès
  Lleida
  Odèn
  Solsonès
  Lleida
  Olius
  Solsonès
  Lleida
  Pinell de Solsonès
  Solsonès
  Lleida
  Pinós
  Solsonès
  Lleida
  Riner
  Solsonès
  Lleida
  Sant Llorenç de Morunys
  Solsonès
  Lleida
  Solsona
  Solsonès
  Lleida
  Creixell
  Tarragonès
  Tarragona
  El Morell
  Tarragonès
  Tarragona
  Els Pallaresos
  Tarragonès
  Tarragona
  La Nou de Gaià
  Tarragonès
  Tarragona
  La Secuita
  Tarragonès
  Tarragona
  Salomó
  Tarragonès
  Tarragona
  Torredembarra
  Tarragonès
  Tarragona
  Vilallonga del Camp
  Tarragonès
  Tarragona
  Arnes
  Terra Alta
  Tarragona
  Corbera d'Ebre
  Terra Alta
  Tarragona
  Gandesa
  Terra Alta
  Tarragona
  Horta de Sant Joan
  Terra Alta
  Tarragona
  La Fatarella
  Terra Alta
  Tarragona
  La Pobla de Massaluca
  Terra Alta
  Tarragona
  Pinell de Brai
  Terra Alta
  Tarragona
  Prat de Comte
  Terra Alta
  Tarragona
  Agramunt
  Urgell
  Lleida
  Anglesola
  Urgell
  Lleida
  Bellpuig
  Urgell
  Lleida
  Castellserà
  Urgell
  Lleida
  Ciutadilla
  Urgell
  Lleida
  Els Omells de na Gaia
  Urgell
  Lleida
  Guimerà
  Urgell
  Lleida
  La Fuliola
  Urgell
  Lleida
  Maldà
  Urgell
  Lleida
  Nalec
  Urgell
  Lleida
  Ossó de Sió
  Urgell
  Lleida
  Preixana
  Urgell
  Lleida
  Puigverd d'Agramunt
  Urgell
  Lleida
  Sant Martí de Riucorb
  Urgell
  Lleida
  Tàrrega
  Urgell
  Lleida
  Tornabous
  Urgell
  Lleida
  Verdú
  Urgell
  Lleida
  Canejan
  Val d'Aran
  Lleida
  Vilamòs
  Val d'Aran
  Lleida
  Cerdanyola del Vallès
  Vallès Occidental
  Barcelona
  Matadepera
  Vallès Occidental
  Barcelona
  Rellinars
  Vallès Occidental
  Barcelona
  Sant Cugat del Vallès
  Vallès Occidental
  Barcelona
  Sant Llorenç Savall
  Vallès Occidental
  Barcelona
  Sant Quirze del Vallès
  Vallès Occidental
  Barcelona
  Ullastrell
  Vallès Occidental
  Barcelona
  Vacarisses
  Vallès Occidental
  Barcelona
  Viladecavalls
  Vallès Occidental
  Barcelona
  Aiguafreda
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Bigues i Riells
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Caldes de Montbui
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Campins
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Cànoves i Samalús
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Cardedeu
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Fogars de Montclús
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Gualba
  Vallès Oriental
  Barcelona
  La Garriga
  Vallès Oriental
  Barcelona
  L'Ametlla del Vallès
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Les Franqueses del Vallès
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Lliçà de Vall
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Llinars del Vallès
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Martorelles
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Sant Antoni de Vilamajor
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Sant Celoni
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Sant Esteve de Palautordera
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Sant Feliu de Codines
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Sant Pere de Vilamajor
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Santa Eulàlia de Ronçana
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Santa Maria de Palautordera
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Tagamanent
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Vallgorguina
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Vallromanes
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Vilalba Sasserra
  Vallès Oriental
  Barcelona
  Vilanova del Vallès
  Vallès Oriental
  Barcelona
   
  ANNEX 4. Operación Copérnico.
  L’operació Copèrnic —se li atribueix aquest nom perquè “se trataba de dar un giro copernicano a la situación en Cataluña” segons el ministre Zoido— comença a mitjans de setembre de 2017, amb el desplegament d’uns 4.500 agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional (CNP) a Catalunya —xifra que va arribar als 6.000 entre el 30 de setembre i el 2 d’octubre— amb l’objectiu d’impedir la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.
  Malgrat que en un primer moment el desplegament havia de finalitzar el 5 d’octubre, el Ministeri de l’Interior va aplaçar diverses vegades la data de tornada dels agents desplegats. No va ser fins després de la celebració de les eleccions catalanes del 21 de desembre, que els policies i guàrdies civils no van abandonar Catalunya i van tornar a les seves respectives destinacions.
  En l’operació Copèrnic, el Ministeri de l’Interior va desplegar aproximadament unes 4.500 persones, un contingent que durant tres dies concrets —30 de setembre, 1 i 2 d’octubre— va arribar a ser de 6.000 efectius entre Policia Nacional (CNP) i Guàrdia Civil. En paraules de l’exministre Zoido, la xifra de mossos d’Esquadra que van participar en el dispositiu va ser de 7.850 (durant la seva compareixença al Senat, el ministre Zoido acusa en diverses ocasions els Mossos d’”inacció” i posa en qüestió la decisió dels comandaments del cos de policia català de destinar-hi només 7.850 agents).
  La presència d’aquests efectius va suposar un cost aproximat de 87 milions d’euros entre allotjament, manutenció, desplaçaments, dietes i productivitats.
  Els efectius desplaçats es van allotjar en tres classes diferents d’allotjaments: hotels, instal·lacions militars, i vaixells contractats i atracats als ports de Barcelona i Tarragona.
  El dispositiu policial de l’1 d’Octubre va estar coordinat pel director del gabinet de coordinació i estudi del Ministeri de l’Interior, Diego Pérez de los Cobos. 

   
  ANNEX 5. Documentació de consulta
  -Informe del Síndic. La vulneració de drets fonamentals i llibertats públiques en ocasió de la reacció penal a l'1-O i l'aplicació de l'article 155 CE. Maig 2018.
  -Informe del Síndic. Síntesi de les actuacions del Síndic al voltant de l'1-O. Novembre 2017. (http://www.sindic.cat/site/unitFiles/4819/Informe%20sintesi%201octubre_catala.pdf )
  -Catalanofòbia: un boc expiatori. Anàlisi del discurs catalanòfob als mitjans i a les xarxes socials. Mèdia.cat-Observatori crític dels mitjans.
  -1-O. Llibertat d’informació a la corda fluixa. Restriccions als periodistes, als mitjans de comunicació i a la ciutadania en el context del referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1 d’octubre de 2017. Mèdia.cat-Observatori crític dels mitjans.
  -Violación de derechos civiles y políticos: Cataluña. Septiembre y Octubre de 2017. Elaborat per Jordi Palou-Loverdos. Impulsat per Irídia (Centre per la Defensa dels Drets Humans); NOVACT (International Institute for Nonviolent Action); l?Institut de Drets Humans de Catalunya; laFede.CAT; i el Grup de Periodistes Ramon Barnils, en el marc de Som Defensores. Presentnat al Parlament Europeu per iniciativa del grup parlamentari de Els Verds (The Greens/European Free Aliance) acull avui a Brussel·les la presentació de l’«Informe de violació de drets civils i polítics a Catalunya. Setembre i octubre 2017».
  -Denúncia del Col·lectiu Praga de juristes davant el Comissari de Drets Humans del Consell d’Europa, signada per més de 650 juristes.
  -Sense Ficció TV3. Documental 1-O –emès el 9 de gener de 2018-. https://vimeo.com/250426299
  -Sense Ficció TV3. Documental 20-S –emès el 28 de juny de 2018-. Disponible en diferents idiomes al canal de Youtube de l’empresa Mediapro. https://youtu.be/LVKbl4_ufYU
  -Informació Departaments Generalitat de Catalunya
  -Informació hemeroteca mitjans de comunicació
   
   
   
   
   


  [1] Especialment destacable són els Informes del Síndic (Síntesi de les actuacions del Síndic al voltant de l'1-O. Novembre 2017 i el posterior La vulneració de drets fonamentals i llibertats públiques en ocasió de la reacció penal a l'1-O i l'aplicació de l'article 155 CE. Maig 2018) així com també l’informe Violación de derechos Civiles y políticos: Cataluña. Septiembre y Octubre de 2017 impulsat per Irídia (Centre per la Defensa dels Drets Humans); NOVACT (International Institute for Nonviolent Action); l’Institut de Drets Humans de Catalunya; laFede.CAT; i el Grup de Periodistes Ramon Barnils, en el marc de Som Defensores, i l’autor del qual és Jordi Palou-Loverdos.
  [2] Font: Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya
  [3] Font: Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya
  [4] Font: AMI i ACM


  Cercador

  Cercador

  Destaquem