• Inici >
 • Acords de govern >
 • El Govern portarà al TC el decret espanyol ...
 • Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
  Enllaçar | Imprimir

  El Govern portarà al TC el decret espanyol d'educació en resposta al "compromís permanent de defensa de les competències de Catalunya"

   

  • El portaveu del Govern reitera que l’Executiu aplicarà l’euro per recepta a partir del 23 de juny i es mostra convençut que l’Estat no el recorrerà, perquè seria “inexplicable” davant d’Europa
   
  • Homs lamenta que Catalunya rebrà el 9,7% de les línies de crèdit obertes per l’ICO, “molt lluny d’aquell 18% que algú va insinuar que tocaria a Catalunya”
   
  • El Govern aprova el calendari per a la implantació de l’Administració electrònica, que permetrà que tots els tràmits es facin per mitjans telemàtics abans que s’acabi la legislatura

  El Govern portarà al Tribunal Constitucional el decret espanyol d’educació en resposta al “compromís permanent de defensa de les competències de Catalunya”. Així ho ha confirmat el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, que estableix, per unanimitat, que el decret vulnera competències del Govern de la Generalitat. “Siguem més simpàtics o antipàtics, l’autogovern el defensarem en totes les circumstàncies i amb tots els recursos que tenim a l’abast”, ha sentenciat.

   
  En aquest context, Homs ha reiterat que el Govern aplicarà l’euro per recepta el proper 23 de juny, tal com estava previst, malgrat el requeriment contrari emès avui pel Govern espanyol. Abans del 25 de juny, ha confirmat el portaveu, es constituirà una subcomissió normativa entre els dos governs per analitzar la mesura. En aquest sentit, Homs s’ha mostrat convençut que Catalunya podrà “tirar endavant” una mesura que compta amb l’aval jurídic “unànime” del Consell de Garanties Estatutàries, que està inclosa en el Pla Econòmic i Financer de la Generalitat aprovat per l’Estat i que, a més, va “en el sentit de les polítiques d’estalvi, d’equilibrar pressupost i d’eixugar el dèficit”. “Si el Govern espanyol al final recorre una mesura que va directament en la línia de reduir el dèficit i l’estalvi, com s’explica això a Europa?”, s’ha preguntat Homs. “Això és inexplicable, inenarrable”, ha reblat.
   
   
  D’altra banda, el portaveu del Govern ha denunciat que Catalunya rebrà finalment un 9,7% de les línies de crèdit obertes per l’ICO (ICO proveïdors, ICO deute i ICO local), “molt lluny d’aquell 18% que algú va insinuar que tocaria a Catalunya”.
   
   
  L’administració electrònica implantada el 2015
   
  Tots els tràmits de l’Administració del Govern de la Generalitat i dels organismes i entitats públiques vinculats es podran fer per mitjans electrònics a finals de legislatura. El Govern ha acordat avui els processos i el calendari per desplegar l’administració electrònica i ha fixat el 31 de desembre de 2014 com a data límit perquè tots els procediments administratius es puguin fer per aquesta via. El mes de gener passat l’Executiu va fixar les línies generals del nou model, que es preveu que generarà un estalvi global de 1.000 milions d’euros per legislatura. El portaveu del Govern ha volgut remarcar en aquest sentit que, “més enllà de l’estalvi”, la mesura “beneficiarà el funcionament de l’Administració i la relació amb la ciutadania i amb el sector empresarial”. “Va en la línia de fer esforços per posar l’Administració pública al servei de l’economia més productiva”, ha manifestat Homs.
   
   
   
   
   
   
   
   


  Cercador

  Cercador

  Destaquem